
Чорний хліб вважають альтернативою білому, але він також має шкідливі властивості. Фахівці радять бути обережніше з цим продуктом.
Так, за словами британського дієтолога Майкла Мослі, справжній чорний хліб не небезпечний для діабетиків, а також уповільнює процес зростання рівня глюкози в крові. Але сучасні виробники замість використання борошна з певних сортів зернових можуть просто шахраювати, додаючи барвники, передає lenta.ua.
Крім того, у деяких видах продукту є шкідливі добавки, які повинні підсилювати смак. Такі інгредієнти загрожують підвищенням вмісту цукру в крові.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макарони і хліб небезпечні для мозку - вчені
Тому чорний хліб краще замінити цільними злаками. У раціон можна додати кіноа, ячмінь, гречку, бобові, а також булгур, жито і так далі. Ці продукти є джерелом складних вуглеводів, здатних перешкоджати різким коливанням глюкози в крові.
Якщо не можете відмовитися від хліба, то купувати його краще у фірмових магазинах або маркетах, але ні в якому разі не на стихійних ринках. Там практично кожен другий буханець - підробка, кажуть експерти. Неприємності будуть і від хліба в пакетах, особливо нарізаного. Плівка створює парниковий ефект і буханець швидко пліснявіє. Зберігати хліб найкраще в паперових пакетах або у тканині.
Коментарі