
Пальмова олія викликає занепокоєння дієтологів не один рік. Є трансжиром, який провокує в людини серцево-судинні та ракові захворювання. Чим більше споживати – то більше шкоди. При цьому даний продукт входить в склад багатьох харчових товарів, які легко знайти на полицях супермаркету. Найпопулярніші: солодощі, масло чи маргарин.
Про це Gazeta.ua розповів Андрій Маковецький, столичний дієтолог.
"Пальмова олія так само, як і маргарин є трансжиром. Він викликає ракові захворювання. Тому логічно заборонити не лише пальмову олію, але й маргарин. Чим більше продукт містить жиру і канцерогенів - тим більше закупорює судини холестерином, розвиваються серцеві недуги", - сказав Маковецький.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М'ясо з антибіотиками: що станеться, якщо споживати такий продукт регулярно
Стосовно того, як часто можна споживати таку їжу - однозначної відповіді немає.
"Чим рідше вживати - тим краще. Якщо здорова людина раз на тиждень з'їсть продукт з пальмовою олією - шкоди не буде до певного часу. Водночас тій, яка вже має будь-які захворювання та проблеми з організмом - ця доза може стати шкідливою", - продовжив дієтолог.
Радить взагалі не вживати продукти із пальмовою олією. А також із великою кількістю цукру та тривалим терміном зберігання.
Всесвітня організація охорони здоров'я закликає заборонити використання пальмової олії у виготовленні продуктів харчування у всьому світі до 2023 року. Гідрогенізована пальмова олія підвищує ризик виникнення серцево-судинних та онкозахворювань, особливо у дітей.
Коментарі