
Всесвітня організація охорони здоров'я закликає заборонити використання пальмової олії у виготовленні продуктів харчування у всьому світі до 2023 року.
Гідрогенізована пальмова олія підвищує ризик виникнення серцево-судинних та онкозахворювань, особливо у дітей, повідомляє "Час-Дій".
В Україні речовину використовують для виготовлення молоковмісних продуктів, зокрема сирних виробів та молочних консервів. Також іноді додають пальмову олію в масло попри заборону у законодавстві.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Східна кухня: чого більше - користі чи шкоди
Її використовують у кондитерських виробах, олійно-жировій сфері, хлібобулочній промисловості, а також у сфері громадського і дитячого харчування. Таким чином компанії з виготовлення продукції збільшують прибутки, але негативно впливають на здоров'я населення.
Забруднення середовища призводить до погіршення репродуктивної функції у дітей. Збільшується кількість дітей, народжених з маленькими пенісами.
Коментарі