Думка про те, що в м'ясі можуть бути антибіотики та гормони росту, не міф. Їх додають, щоб худоба не хворіла та швидше досягла зрілості. Регулярне споживання такого продукту шкодить здоров'ю. Страждають люди будь-якого віку та статі. Найстрашнішим наслідком є рак.
"Тваринам дають антибіотики, щоб не хворіли. Бо якщо занедужала одна - вимирає вся ферма. Та для людини, яка споживатиме таке м'ясо, це погано. Організм поступово виробить захисний механізм і перестане реагувати на антибіотики - звикне до них. Через це під час хвороби ліки не допоможуть", - сказав Андрій Маковецький, дієтолог.
Результат - виникнення хронічних захворювань.
"Людина не може до кінця вилікувати набуту недугу. У результаті отримує хронічну пневмонію, ангіну, запалення суглобів", - розповів Олександр Кущ, дієтолог.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти викликають харчову алергію
Додають у раціон тварин і гормони росту, які не менш негативно впливають на людський організм.
"Якщо хлопець їстиме таке м'ясо - матиме високий рівень естрогену, жіночого гормону. Процес дозрівання уповільниться. Дівчата навпаки перезрівають. Виглядають старше своїх літ. Дорослому чоловікові це загрожує жіночим типом ожиріння - з вираженими боками, стегнами, писклявим голосом. У жінок може виникнути полікістоз - гормональний розлад - чи рак молочних залоз", - продовжив Кущ.
Крім цього, несумлінні продавці можуть вимочувати товар у медикаментах. Все для того, щоб подовжити термін зберігання.
За зовнішніми показниками та запахом визначити, чи є в м'ясі антибіотики та гормони росту, неможливо. Це покаже лиш лабораторне дослідження.
Щоб придбати якісний продукт, дієтологи радять купувати м'ясо із позначкою "Без антибіотиків", ЕКО - екологічне, чи ДСТУ - вирощене за державним стандартом України.
В Україні за липень на 5% подорожчала курятина. Виробники продають її по 55,99 грн/кг. Торік, в цей самий час, м'ясо курей коштувало на 16% менше.
Коментарі