середа, 01 липня 2020 14:19

Дерматолог розповіла, чим можна заразитись у басейні

Дерматолог розповіла, чим можна заразитись у басейні
Якщо бактерія потрапляє в порожнину нігтя, то при зростанні утворює зеленувато-синій пігмент. Фото:nails-mag.ru

При ослабленому імунітеті організм вразливий до синьогнійної палички. Нею можна заразитися у басейнах і джакузі, де погано фільтрується вода.

Про це Gazeta.ua розповіла Марина Анфілова, президент Української академії дерматовенерології.

"Синьогнійна паличка — це розповсюджена бактерія. Вона може бути і на шкірі здорової людини. Любить вологе середовище. Зустрічається в землі, басейнах і джакузі, де погано фільтрується вода", - прокоментувала Анфілова.

Ураження може проявлятися як за кілька годин, так і через місяць, залежно від стану імунної системи. Пошкоджуються нігті, волосяні фолікули шкіри, слизова оболонка очей, навіть кров та інші органи. Потрапляє в організм через відкриті рани.

"Характерною ознакою синьогнійної інфекції, зокрема нігтьової, є специфічна зміна кольору - ніготь стає зеленуватого відтінку. Під ним утворюється пустота, ніби зсередини його щось виїло. Також можуть бути висипи на шкірі, на будь-якій ділянці тіла, там де був контакт з синьогнійною паличкою", - додала дерматолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, від чого найчастіше отруюються влітку

Лікування проводять залежно від форми недуги. Це можуть бути місцеві антимікробні препарати у вигляді крему чи гелю. Якщо ураження системні, використовують системні антибіотики. Якщо це шкіра і нігті - місцеві препарати.

"Синьогнійка боїться чистоти. При ретельному дотриманні протиепідемічного режиму, особливо в госпітальних умовах, з використанням для дезінфекції антисептиків - боятись нічого. Плюс дотримання базових правил особистої гігієни. Особливо у манікюрних салонах. Де через недостатню дезінфекцію інструментів можна підхопити інфекції різного роду. Аби застерегти себе від цього - до салону краще ходити з власним манікюрним набором", - сказала Анфілова.

Вбереже від захворювання і сильний імунітет. Здоровий сон, повноцінне харчування, помірні заняття спортом - захистять не лише від синьогнійної палички, але і від інших хвороб.

Під впливом ультрафіолету родимки можуть перерости в меланому - рак шкіри. До хвороби найвразливіші люди старші 60 років, зі світлою шкірою, волоссям, очима і люди з ластовинням.

Зараз ви читаєте новину «Дерматолог розповіла, чим можна заразитись у басейні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути