Ексклюзиви
понеділок, 27 травня 2019 03:28

Що обов'язково варто їсти жінкам, які подолали рак грудей

Що обов'язково варто їсти жінкам, які подолали рак грудей
Вживання сої суттєво знижує ризик перелому жінок, які подолали рак. Фото: з відкритих джерел

Рак грудей є найбільш поширеним видом раку у всьому світі. В Україні кожна 7-8 жінка має проблеми з грудними залозами, але до лікарів часто надто пізно.

Багато методів лікування раку молочної залози можуть викликати передчасну менопаузу і зниження мінеральної щільності кісток. Це призводить до більшої частоти переломів, пов'язаних з остеопорозом, пише журнал JNCI Cancer Spectrum.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири продукти, які старять обличчя

Вчені з Шанхаю вивчили вплив індексу маси тіла, фізичних вправ і споживання соєвих продуктів на частоту переломів кісток у пацієнтів після подолання раку молочної залози.

Вони проаналізували стан 5042 жінок, які подолали рак грудей. Близько 52% з цих жінок були в періоді постменопаузи. Протягом 10-річного періоду дослідження 3,6% тих, що подолали рак, повідомили про перелом кістки внаслідок остеопорозу.

Високе споживання сої знижували ризик перелому на 77% у молодих жінок, а фізичні вправи знижували цей ризик у літніх жінок. Все тому, що у сої містяться ізофлавони, які збільшують мінеральну щільність кістки.

Висновок вчених: вживання сої суттєво знижує ризик перелому жінок, які подолали рак. А от старшим жінкам потрібно займатися спортом.

Кисневі коктейлі – це яскрава піниста рідина за ледь не всі гроші світу, торгівля повітрям, обіцянка вічної молодості та лікування всіх хвороб, і запевняння, що ми можемо дихати шлунком. Якщо стисло — вони недієві – про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Що обов'язково варто їсти жінкам, які подолали рак грудей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути