Щоб уникнути інфаркту, їжа повинна бути різноманітною і не соленою. Це забезпечить нормальну роботу серця.
Споживання харчових продуктів необхідно відрегулювати так, щоб підтримувати в нормі масу тіла, пише zhyvyaktyvno.org.
Потрібно включити у раціон такі продукти: овочі і фрукти, хліб грубого помелу, знежирені молочні продукти, нежирні сорти м'яса. Жирна риба та омега-3 жирні кислоти мають найбільше захисних властивостей.
Добова норма вживання солі – не більше 5 г.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали овоч, який покращує пам'ять
Загальне споживання насичених жирів не повинно перевищувати 1/3 від загальної кількості, тобто до 30% калорійності їжі.
Якщо ж людина дотримується низькокалорійної діти, то насичені жири варто замінити складними вуглеводами, моно- і поліненасиченими жирами рослинного походження.
Американські вчені назвали 10 страв, які негативно впливають на серце. Забороненими продуктами стали гамбургери, оброблене м'ясо, ковбасні вироби, випічка, безалкогольні напої та підсолоджені соки.
Коментарі