вівторок, 12 січня 2021 15:32

Covid-вакцина коштуватиме для українців у межах $200

Covid-вакцина коштуватиме для українців у межах $200
Політика МОЗ покликана на те, аби люди свідомо відмовлялись від закупленої відомством вакцини. Фото: pixabay.com

В Україні існуватиме комерційний ринок вакцин проти Covid-19. Політика МОЗ спрямована на те, щоб люди свідомо відмовлялись від закупленої відомством вакцини.

Про це заявив голова благодійної пацієнтської організації "100% життя" Дмитро Шерембей в ефірі "Еспресо TV".

"Думаю, що на ринку вакцинації першими з'являтимуться комерційні вакцини, які продаватимуть або в аптеках, або в приватних клініках. Логічно, що з'являться люди, які будуть готові купити вакцину за 200-300 доларів для того, щоб убезпечити себе та рідних. Гуманітарна ж, або державна, вакцина з'явиться тоді, коли комерційний ринок повністю переповниться. Упевнений, що шанс на гуманітарну вакцину більший, ніж на закуплену державою. Тому що форма та послідовність закупки, комунікація, пов'язана з цією закупкою, демотивують людей від вакцинації. Степанов завалив усі закупки медикаментів за 2020 рік. Він повністю знищив досягнення попередніх міністрів. Це найгірший міністр МОЗ у закупівлі медикаментів для хворих. Саме він повністю провалив боротьбу з коронавірусом. Усі ці факти доводять некомпетентність міністра Степанова. Відчуття, що він робить усе, щоб люди не вірили вакцині, закупленій МОЗ, а купували її за великі гроші", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Медреформі перешкоджає корупція" - експерт розніс заяви влади про неготовність українців

Міністерство охорони здоров'я планує вакцинувати українців від коронавірусу безкоштовно. Водночас у відомстві допускають, що з часом буде можливо зробити ін'єкцію за гроші й позачергово, розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Covid-вакцина коштуватиме для українців у межах $200». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути