Ексклюзиви
вівторок, 15 грудня 2020 10:31

Чому в Україні стає менше нових випадків Covid-19 - думки експертів

Чому в Україні стає менше нових випадків Covid-19 - думки експертів
Посилення карантину на вихідних все ж допомогло, на думку деяких експертів. Фото: pixabay

Останню статистику коронавірусу поки що рано пов'язувати з карантином вихідного дня.

Розрив ланцюга передачі хвороби зменшує кількість інфікованих, але міста не особливо дотримувалися карантину, пояснює виконавчий директор Національної експертної групи з інфекційного контролю Катерина Сояк, передає "РБК-Україна".

Деякі її колеги кажуть, що посилення карантину на вихідних все ж допомогло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава організує безкоштовну вакцинацію для українців - нардеп

Президент Асоціації анестезіологів України Сергій Дубров, який входить у робочу групу МОЗ з розробки протоколу лікування пацієнтів з коронавірусом, вважає, що карантин вихідного дня все ж таки був ефективний.

"Важливо, що у нас нема збільшення кількості нових випадків порівняно з попередніми тижнями. 2-ге - це зростання кількості одужавших, яких стає більше, ніж нових хворих", - заявив він.

Інфекціоніст, викладач Школи охорони здоров'я НаУКМА Володимир Курпіта допустив, що на останніх цифрах у статистиці хворих могли позначитися одразу кілька факторів: карантин і сезонність, адже в грудні респіраторні захворювання трохи слабшають, і економічна складова.

"На нашу думку, одна з причин поліпшення статистики коронавірусу може бути в тому, що кількість ПЛР-тестів з середини листопада почала знижуватися", - сказав керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки, колишній заступник голови МОЗ Павло Ковтонюк.

За останню добу в Україні одужала рекордна кількість українців - 16 150. Майже вдвічі менше людей захворіли - 8416. Із них дітей – 412, медпрацівників – 447. Загалом, станом на ранок 15 грудня, маємо 909 082 лабораторно підтверджених випадки Covid-19. Із них 15 480 летальні. 233 пацієнти померли за останню добу. Подолали хворобу від початку епідемії в країні 522 868 пацієнтів, повідомляє МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Чому в Україні стає менше нових випадків Covid-19 - думки експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути