пʼятниця, 19 жовтня 2018 03:28

Чому сосиски шкідливі для дітей

Чому сосиски шкідливі для дітей
У дитини може з'явитися гастрит або алергія

Дієтологи вважають, що незважаючи на майже повну відсутність в сосисках спецій, які подразнюють шлунок, давати їх дітям все-таки не варто. Сосиски тільки на 10% складаються з натурального м'яса. Ще близько 30% - це тваринний жир, шкіра, а також м'ясо птиці. Решта це - білково-жирові емульсії, стабілізатори, рослинну олію і воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому колупання в носі є небезпечним для життя

Крім того, при виготовленні сосисок, в них додають казеїнат натрію. Ця речовина на основі протеїну молока. Його призначення в м'ясних продуктах - збільшити вміст білка. Також до складу сосисок входять ще борошно і крохмаль.

При цьому, дитячі дієтологи переконані, що поєднання м'ясних і молочних білків з емульгаторами, барвниками, згущувачами і ароматизаторами можуть завдати шкоди дитячому здоров'ю. Зокрема, у дитини може з'явитися гастрит або алергія.

Смако-ароматичні добавки сосисок часто викликають ще і звикання, у дітей особливо часто. В результаті, дитина починає сильно вередувати і нервувати, якщо в його меню немає "улюбленої страви".

Ще одна небезпека, яку приховують у собі сосиски, - енергетичне виснаження. Воно пов'язане з тим, що в складі цього продукту є хімічні речовини, які потрапляючи в організм дитини, примушують його посилено працювати.

В результаті всі ресурси використовуються для переробки та виведення цих речовин. Таким чином, імунітет дитини слабшає, адже сили, які могли б протистояти інфекціям, йдуть на переварювання ненатуральної їжі.

Зараз ви читаєте новину «Чому сосиски шкідливі для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути