субота, 19 січня 2019 01:35

Чому сідниці стають пласкими
5

  Одна з причина пласких сідниць - недостатнє фізичне навантаження і малорухливий спосіб життя.
Одна з причина пласких сідниць - недостатнє фізичне навантаження і малорухливий спосіб життя.

Якщо у вас немає генетичних особливостей, тоді у вас може бути одна з шести причин, які надають вашим сідницям негарної форми.

Культ ідеальних сідниць з'явився близько п'яти років тому, завдяки Кім Кардашьян. З тих пір дівчата по всьому світу роблять все можливе, щоб сідниці були не тільки об'ємними, але й пружними. Однак не всім це вдається. Наприклад, більшість жінок страждають від того, що їх сідниці абсолютно пласкі. У чому проблема і як її можна вирішити, пише wday.ru.

Основною причиною пласких сідниць, крім генетичних особливостей, є неправильна постава. Зокрема, поширена зараз постава "втомленої людини". Плечі опущені, голова нахилена вперед, виражений кіфоз в грудному відділі, при цьому таз йде вперед, і випинається живіт.

 

У даній ситуації, навіть якщо сідниці округлі і мають гарну форму, вони йдуть вперед і здаються пласкими. Тому необхідно стежити за поставою (перш за все самоконтроль), а також знімати напругу, яка відображається у спотворенні постави (з метою профілактики рекомендуються розслаблюючі процедури для тіла, нормалізація режиму дня, повноцінний сон).

Ще одна причина пласких сідниць - недостатнє фізичне навантаження і малорухливий спосіб життя. М'язи тіла втрачають тонус, шкіра втрачає пружність та еластичність.

Цікаво, що можливий і зворотний ефект: коли спостерігається надмірне фізичне навантаження, але при цьому сідничні м'язи не сильно навантажені або відбувається різка втрата ваги, і м'язи не встигають відновитися. В результаті сідниці в'ялі і пласкі. Тому необхідна помірне і регулярне фізичне навантаження.

 

Серед інших причин появи пласких сідниць можна виділити загальне біостаріння, гормональний дисбаланс, різкі коливання ваги, незбалансоване харчування, хронічна втома.

Окрема причина в'ялих сідниць - зміна гормонального фону після пологів, яка призводить до насичення підшкірно-жирової клітковини гормонами, в результаті чого спостерігається збільшення її обсягу (зона живота, стегон і сідниць). Крім того, після пологів фізичні навантаження працюють не так ефективно, як до вагітності та пологів, тому в програму корекції фігури необхідно включати процедури для тіла, спрямовані на зміну густини і зменшення підшкірно-жирової клітковини.

Також однією з причин може бути постійне носіння взуття на високих підборах (вище 4 см), в результаті чого зменшуються обсяг і навантаження на сідничні м'язи, і тим самим погіршується форма сідниць. При ходьбі на високих підборах основне навантаження йде на стопу, гомілку, колінний суглоб, а група м'язів на задній поверхні стегна і гомілки працює недостатньо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому одразу після свят не потрібно худнути

Методи корекції

 

Якщо спосіб життя передбачає носіння взуття на високих підборах, рекомендується чергувати таке взуття з моделями на низькому ходу і включити в програму регулярний фітнес (або фізичну активність).

До речі, на форму сідничних м'язів більшою мірою впливають велика і середня сідничні м'язи. Тому для гарної форми необхідно забезпечити помірне регулярне фізичне навантаження саме на ці м'язи. При цьому не обов'язково обмежуватися виключно фітнесом - важливо підвищити загальне фізичне навантаження, тобто рекомендується більше рухатися і виробляти норму 10 000 кроків на день.

Але, щоб наростити м'язи, необхідно працювати в тренажерному залі, виконуючи комплекси вправ з додатковою вагою (кількість повторень невелика, а вага по ходу програми збільшується).

 

Також необхідно контролювати поставу (аж до звернення до фахівця для корекції і терапії). Також рекомендовані вправи і процедури для зміцнення м'язів спини: плавання, масаж (включаючи спину і зону сідниць), які зміцнюють і моделюють програми для тіла з обгортанням і масками для тіла (наприклад, на основі кремнію).

Варто звернути увагу на нормалізацію циркадних ритмів: привести в норму режим активності і відпочинку, нормалізувати сон (необхідно спати 7-9 годин, засипати "сьогодні" і прокидатися "завтра"). Таким чином вироблення гормонів буде відбуватися коректно.

Особлива увага до харчування в даному випадку - збалансований раціон з високим вмістом білка, а також наявністю повільних вуглеводів. Молочні продукти рекомендується перенести на першу половину дня, бо вони затримують рідину і сприяють виробленню інсуліну. Важливо дотримуватися питного режиму: необхідно вживати звичайну негазовану воду з розрахунку 30 мл на 1 кг ваги.

Із швидких варіантів формування красивих сідниць можна рекомендувати боді з ефектом push up для сідниць.

Вправи, спрямовані на корекцію сідниць, будуть ефективними лише в разі мінімальної кількості підшкірних жирових відкладень. Тому фітнес-тренери рекомендують спочатку скинути зайву вагу, якщо вона є - робити регулярні загальні тренування для всього організму, відвідуючи, наприклад, басейн. Лише потім починати цілеспрямовано надавати форму сідницям, одночасно спалюючи непотрібні калорії і доводячи свій силует до ідеалу.

Накачати м'язи сідниць можна тільки силовими тренуваннями з використанням великої ваги. Жодний фітнес і йога не допоможуть в цьому.

Також варто підходити з розумом до аеробних навантажень (кардіотренировка), інакше замість пишних сідниць можна перетворити п'яту точку в абсолютну площину. Якщо сідничним м'язам просто не вистачає тонусу, то краще звернути увагу на ходьбу. На відміну від бігу та інших виснажливих аеробних тренувань, ходьба допоможе прибрати зайвий жир з області стегон і зробити сідниці більш підтягнутими, при цьому зберегти їх об'єм.

Зараз ви читаєте новину «Чому сідниці стають пласкими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути