понеділок, 20 березня 2017 11:59

Чому небезпечно стимулювати імунітет таблетками

Чому небезпечно стимулювати імунітет таблетками
Стимуляція імунітету небезпечна для дитини Фото: prostuda.net.ua

Імунітет дитини - це бар'єр, який захищає організм від проникнення інфекції. Щоб вберегтися від хвороби, багато хто його стимулює замість того, щоб зміцнювати.

До шести місяців у малюка зберігається імунітет, отриманий внутрішньоутробно від матері.

З моменту введення прикорму і переходу на дитяче харчування дитина стає вразливою. Особливо сильного агресивного впливу імунна система дитини зазнає, коли малюк потрапляє в дитячий садок, де ризик зараження інфекцією підвищено. Тоді вона стикається з новими вірусами і бактеріями – це необхідний етап у становленні набутого імунітету.

Не існує "золотої імуностимулюючої пігулки", яка захистить від усього.

Чим небезпечна стимуляція імунітету?

Якщо імунна система активувалась і не змогла сама себе вчасно зупинити, можуть виникнути помилки в розпізнаванні "свій-чужий" й активація імунної системи проти "свого" зумовить розвиток автоімунних захворювань.

Неспецифічна невибіркова стимуляція імунних клітин може простимулювати клітини, які повинні бути в неактивному "сплячому" стані, – це може сприяти розвитку лімфопроліферативних захворювань і розвитку пухлинних процесів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно почати бігати вранці

Помилки в оцінці "нешкідливий-шкідливий" при розпізнаванні хвороботворного агента можуть призвести до формування "збочення" імунітету – розвитку алергійних станів.

Щоб імунітет малюка був у прекрасній формі потрібно дотримуватися режиму сну, їсти вітаміни, мати фізичну рухову активність, прогулюватися на свіжому повітрі та загартовуватися.

Після перенесеного захворювання дитину на кілька тижнів треба відгородити від зайвих контактів – уникати місць масового скупчення людей, зокрема у переповненому громадському транспорті, кінотеатрі, цирку тощо.

Імунна система відновиться самостійно без зайвих зовнішніх втручань, адже резерви дитячого організму дозволяють їй це зробити без негативних наслідків стимуляції.

Зараз ви читаєте новину «Чому небезпечно стимулювати імунітет таблетками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути