середа, 14 липня 2021 18:56

Чому небезпечно дивитися порно: сексологиня назвала причину

Чому небезпечно дивитися порно: сексологиня назвала причину
Якщо реальний секс страждає від порно-звички, варто від неї відмовитися. Хоча б на певний час. Тоді не постраждають відносини із партнером. Фото: cottonbro from Pexels

Різноманітні відео сексуального характеру щоденно переглядає безліч людей з усього світу. Вони розвивають уяву та втамовують потреби самотніх людей. Та мають й чимало мінусів. Частий перегляд порно викликає залежність, особливо у підлітків. Віддаляє партнерів та знижує сексуальний потяг.

Про це Gazeta.ua розповіла Олена Голоцван, сексологиня.

"Що б не говорили борці за моральність, попит на порно величезний. З позитивних моментів, перегляд таких відео додає людям з багатою уявою "родзинку", якої бракує з реальним партнером. Розвиває вміння "керувати" сексуальним збудженням, допомагає скинути фізичне й емоційне напруження", - сказала сексологиня.

Перегляд сексуально-еротичних дій є виходом для самотніх, а також людей з обмеженими можливостями. Компенсує дефіцит партнера. Попри це негатив також присутній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо жінка хоче сексу частіше за чоловіка

"Порно закріплює "відео-аутоеротизм" - тобто звичку підглядати за чужим сексом, фіксуючи тільки на власних відчуттях і емоціях. Може спровокувати агресивні сексуальні дії по відношенню до партнера. Також знижує потяг, віддаляє партнерів один від одного", - продовжила Голоцван.

Аби не виникло проблем, радить обмежувати час перегляду відео сексуального характеру.

"Залежність від порно швидше формується у підлітків, тобто коли в головному мозку створюються нейронні зв'язки "можливої сексуальної поведінки і звичок".

Якщо реальний секс страждає від порно-звички, варто від неї відмовитися. Хоча б на певний час. Тоді не зіпсуються відносини із партнером.

Майже 5% жінок через фізіологічні особливості не відчувають оргазму. Інші 95% такої проблеми не мають, але й насолоджуватися кожним сексуальним контактом не здатні навіть вони. Одного бажання може бути замало. Варто враховувати тип готовності жінки до оргазму. Сексологи виокремлюють чотири групи.

Зараз ви читаєте новину «Чому небезпечно дивитися порно: сексологиня назвала причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути