четвер, 11 жовтня 2018 09:45

Чому не варто годувати дітей манкою

Чому не варто годувати дітей манкою
Фото: з відкритих джерел

Манна каша може серйозно нашкодити кістковій системі дитини. Ця крупа містить фітин, у якому є фосфор. А саме цей елемент пов'язує солі кальцію, перешкоджаючи їх надходженню у кров, передає "Країна здоров'я".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розвіяли міф про вітамін D

Тому в організмі дитини може значно знизитися рівень солей кальцію у крові. Це спровокує витяг кальцію з кісток, щоб перенаправити його у кров. Тобто, у кістковій системі дитини може виникнути дефіцит кальцію, необхідного у період росту та для нормальної роботи м'язової та серцево-судинної систем, а також – для нормального згортання крові.

Діти, які часто вживають манну кашу, нерідко хворіють на рахіт, спазмофілію, також у них підвищена збудливість нервових клітин і навіть бувають судоми.

Збалансований сніданок може допомогти досягнути ідеальної ваги. Він повинен містити необхідні поживні речовини і бути в адекватних порціях. Що треба їсти на сніданок, щоб втратити вагу.

Зараз ви читаєте новину «Чому не варто годувати дітей манкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути