Ексклюзиви
середа, 23 січня 2019 03:30

Чому не можна витягнути лампочку з рота

  Для любителів експериментувати з лампочками придумали її карамельну копію.  В разі чого, її завжди можна буде розсмоктати.
Для любителів експериментувати з лампочками придумали її карамельну копію. В разі чого, її завжди можна буде розсмоктати.

Всім відомо, що якщо засунути собі в рот лампочку, самостійно її вже не витягнути. Періодично все ж з'являються експериментатори, готові підтвердити це на практиці. Результат, як правило, один - виклик швидкої допомоги або поїздка в найближчу лікарню.

Так що ж насправді відбувається?

Лампочка легко поміщається в рот завдяки своїй обтічній грушоподібній формі. Вся справа в тому, що спочатку наші лицьові м'язи перебувають в дуже спокійному, розслабленому стані, тому вони розтягуються з легкістю.

Коли в роті з'являється лампочка, він залишається розкритим, напруга лицьових м'язів посилюється, вони перенапружуються, трапляється спазм, і м'язи починають стискатися. Зпрацьовує природний інстинкт - рот повинен закриватися, адже людина поклала в нього "їжу". Але щелепи не змикаються, м'язи так і залишаються в розтягнутому стані і їх просто починає зводити від спазму.
 

Чим довше за часом лампочка залишається в роті, тим сильніший спазм трапляється. З цієї причини ви не зможете своїми силами витягнути лампочку з рота. Без кваліфікованої допомоги тут не обійтися. Не варто пробувати витягнути лампочку самостійно. Крихке скло, з якого зроблений предмет, може розбитися, поранивши ротову порожнину.

Кажуть, якщо людина не боїться, то вона легко виймає лампочку з рота, головне, витягнути її швидко, тобто до того як м'язи спазмуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Застрягла разом із котом: пожежники провели незвичайну рятувальну операцію

Медичний спосіб витягти лампочку з рота

При наданні допомоги "потерпілому" лікар прибирає головну причину, яка не дозволяє лампочці вийти назовні - спазм жувальних м'язів. Це можна досягти шляхом введення препарату, наприклад, реланіуму, який послабить напругу в щелепних м'язах і тоді лампочку можна буде легко витягти. У хірурга також є в арсеналі спеціальні інструменти саме для таких випадків. Процедура безболісна, але вкрай неприємна. Після того, як лампочка буде ліквідована, людина ще протягом кількох годин буде відчувати певний дискомфорт в щелепі, а то й зовсім не зможе деякий час закрити рота.

Домашній спосіб дістати лампочку з рота

 
 

Цей спосіб розробили хірурги. Що знадобиться:

Носовичок;

Маленька викрутка або цвях (120 мм);

Шнурки.

1.Носову хустку слід акуратно скласти гармошкою. Шнурки прив'язати за краї хустки. Повинна вийти невелика пов'язки для рота.

2. Тепер необхідно за допомогою мотузочок просунути хустку в рот і обернути нею лампочку, щоб краю виступали. Зробити це непросто - заважає все: зуби, язик, блювотний рефлекс.

3. Тепер повністю розправте хустку. Шнурки знімаємо.

4. Акуратно розбиваємо лампочку викруткою або цвяхом. Осколки лампочки опиняються в хустці. Порізатися не повинні, усі осколки залишаються в хустці.

Важливо. При самостійному витягуванні лампочки з ротової порожнини і одному незручному русі, людина може отримати вивих нижньої щелепи, що призведе природно до травми.

Для бажаючих на своєму досвіді відчути те, чи можна витягти лампочку з рота чи ні, придумали спеціальні льодяники у формі звичайної лампочки, які не заподіють вам ніякої шкоди, а просто розтануть у роті.

Факти про мозок

- мозок не відчуває болю сам по собі;

- робота мозку ночами набагато активніше, ніж вдень;

- 80% мозку - це вода;

- вчені стверджують, чим вище у людини IQ, тим частіше до нього приходять сновидіння;

- нервовий імпульс пересувається зі швидкістю близько 270 км / ч;

- для функціонування мозку необхідно не більше енергії, ніж для роботи 10-ватної лампочки;

- клітина нашого мозку вміє зберігати в п'ять разів більше даних у порівнянні з будь-якою енциклопедією.

Зараз ви читаєте новину «Чому не можна витягнути лампочку з рота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути