четвер, 11 березня 2021 15:00

Чому медики не хочуть вакцинуватися від Covid-19. Головні причини

Чому медики не хочуть вакцинуватися від Covid-19. Головні причини
"Я вакцинувався, але не весь колектив погодився", - сказав Андрій Процик. Фото: Андрій Процик

Значна частина медиків проти вакцинації від Covid-19. Одна з причин - нерозуміння, як препарат вдалося розробити за короткий час. Ігнорують той факт, що з коронавірусом людство стикалося раніше. Певні напрацювання у цьому напрямі науковці мали до пандемії.

Про це Gazeta.ua розповів Андрій Процик, інфекціоніст з Івано-Франківська.

"Я вакцинувався, але не весь колектив погодився. Хтось перехворів недавно, є такі, що і зараз хворіють. Щодо цієї категорії точаться дискусії. Не чітко встановлено, чи треба їм щепитися. Люди перед вакцинацією поздавали аналіз на рівень антитіл - він був високий. Тому вони не відмовилися від вакцинації, а зроблять її пізніше. Оскільки вакцини зараз не так багато, то всім підряд її вводити було б не зовсім етично. Краще віддати тому, кому потрібна терміново. Та є й такі, що в принципі проти вакцинації, бо вакцина індійська, але це не так. Вона британська, лише зроблена на індійському заводі. Канада теж її закупила", - сказав Процик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covishield відрізняється від AstraZeneca тільки водою

Інфекціоніст стверджує, думки щодо необхідності проведення вакцинації у всіх різні, бо є безліч джерел, які дезінформують людей.

"Серед лікарів є такі, що вірять прочитаному і не хочуть вакцинуватися. Аргументують це тим, що ще не закінчилися дослідження. Але тут варто розуміти, що дослідження вакцини - тривалий процес. Жодна не закінчила 3-й етап досліджень, але тут головне, аби була доведена безпечність. Тоді її можна використовувати. 3-й етап - це вирішення формальних нюансів, наприклад, скільки разів колоти вакцину, з яким інтервалом й так далі. Усі препарати проходять цей шлях", - додав Процик.

Від початку вакцинальної кампанії в Україні проти Covid-19 щеплено 29 378 людей. Записалися та очікують своєї черги понад 200 тис. осіб. У пріоритетній групі вакцинації – медики, які працюють з хворими на коронавірус, військові та соцпрацівники інтернатних будинків та людей літнього віку.

Щеплення від коронавірусної інфекції безболісне. Його проводить медпрацівник із мобільної бригади. Те, що після введення препарату на наступний день може піднятись температура, свідчить, що організм відреагував на вакцину.

Зараз ви читаєте новину «Чому медики не хочуть вакцинуватися від Covid-19. Головні причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути