
У розпалі сезон кабачків, тому знати про їхню користь не завадить нікому.
Кабачки, як і огірки, практично складаються з води. Також, в їх складі є корисні мікроволокна, вітаміни і мінерали. Власне, тому медики і рекомендують включати їх в літній раціон на постійній основі. Якщо є можливість, варто заморозити кабачки на зиму.
Схуднення на кабачкової дієті
Кабачки не містять шкідливого холестерину, а їхня калорійність на 100 г складає всього 17 ккал. В кабачках є і білки, і вуглеводи, і навіть жири, щоправда, тільки 0,1 г насичених і 0,1 г поліненасичених жирних кислот на 100 г продукту. Навіть незважаючи на наявність у кабачкові цукру, він залишається дуже корисним при схудненні.
Дієтологи рекомендують вживати кабачки в вареному, приготованому на пару або запеченому вигляді. Тоді зайві кілограми і сантиметри на талії будуть в буквальному сенсі танути на очах, але за умови, що під час дієти людина не буде їсти нічого шкідливого.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно заморожувати продукти на зиму
Здоров'я серця і судинної системи
У кабачках є достатня кількість калію, який необхідний для нормалізації роботи серця. Відсутність холестерину сприяє тому, що судини самоочищуються від холестеринових клітин і токсичних речовин. Ті, хто регулярно їдять кабачки, менше страждають від стрибків артеріального тиску.
Хороший зір
Виявляється, кабачки не гірше, ніж чорниця та морква, впливають на очі і зір в цілому. Все тому, що кабачок містить багато вітаміну А.
Міцна імунна система
У 100 г кабачка міститься 17,9 мг вітаміну С, а це третина добової дози для дорослої людини. Тому регулярне вживання кабачків зміцнить імунітет та захистить організм від шкідливих вірусів, бактерій, грибків і інших мікробів, що провокують розвиток серйозних захворювань.
Залізне правило всіх дбайливих батьків - ніколи не випускати дитину з дому без хорошого сніданку. Продуктивний день треба починати зі здорового сніданку.
Коментарі