Ексклюзиви
субота, 08 травня 2021 08:10

Чоловіків тестостерон робить великодушними, а жінок - "стервами" - лікар

  Тестостерон спонукає чесно і наполегливо працювати заради підвищення статусу
Тестостерон спонукає чесно і наполегливо працювати заради підвищення статусу

Чоловіки з підвищеним рівнем тестостерону стають щедрішими й чеснішими. Про це в Мережі повідомив лікар Андрій Беловешкін.

На думку лікаря, будь-яка людина, яка має досить високий рівень тестостерону, буде прагнути підвищити свій статус.

Цей же гормон робить людей чеснішими, щедрішими, що, мабуть, і пояснює те, що серед чоловіків багато щедрих "душок", а серед жінок - "стерв", які проявляють жадібність, критичність, прискіпливість, які можуть бути спрямовані на підвищення соціального статусу.

Андрій Беловешкін зазначив, що серед пацієнтів, яким вводили тестостерон, змінювався характер поведінки. По-перше, вони готові були чесно і наполегливо працювати заради підвищення статусу. По-друге, ставали більш щедрими.

Одночасно з цим у людини знижувалися рівень емпатії і реакція на чужу критику. Це наслідок того, що в мозку людини закладений інтуїтивний алгоритм дій, який потенційно здатний привести до перемоги і підвищення соціального статусу: в діях і висловлюваннях з'являлася впевненість, а страх пригнічувався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 5 помилок у спортзалі, які заважають схуднути

Відповідно, люди з високим рівнем тестостерону рідше спокійно реагували на справедливість: відчуваючи несправедливість, ставали агресивнішими.

При цьому, зазначив лікар, сама ін'єкція тестостерону не підвищувала агресивність людей - агресія, спрямована на відстоювання справедливості і підвищення статусу виявлялася, коли потрібно було приступати до будь-яких дій.

Знежирена дієта для чоловіків знижує тестостерон на 10-15%.

Дієтологи з Університету Вустера у Великій Британії провели дослідження серед 206 добровольців. Так вияснили, яка дієта шкідлива для чоловіків.

Результати свідчать, що їм не варто відмовлятися від їжі з високим вмістом корисних жирів. Дієта з їх низьким вмістом значно зменшує рівень тестостерону в організмі - 10-15%. Вегетаріанська дієта зменшує рівень цього важливого гормону на 26%.

Під час дієти зазвичай їдять цільнозернові, нежирне м'ясо птиці, рибу, фрукти, овочі й бобові. Але чоловікам краще вживати жири, які містяться в калорійнішому м'ясі, горіхах та молочних продуктах.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіків тестостерон робить великодушними, а жінок - "стервами" - лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути