вівторок, 23 червня 2020 14:31

Чоловіки мають більше антитіл до коронавірусу, ніж жінки - дослідження

Чоловіки мають більше антитіл до коронавірусу, ніж жінки - дослідження
Чоловіки виробляють більше антитіл до коронавірусу. Фото: Pixabay

У чоловіків виробляється більше антитіл до коронавірусу, ніж у жінок.

Такі висновки зробила Національна служба охорони здоров'я Британії, яка збирає плазму крові видужалих пацієнтів, пише Іdependent.

Дослідження служби оцінює, чи можуть дози плазми тих, хто одужав, бути ефективними для формування імунної відповіді у тих, хто бореться з інфекцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали групу крові, найуразливішої до коронавірусу

Місяць випробувань показав, що у 43% донорів-чоловіків було достатньо антитіл у плазмі, щоб використовувати для трансфузії, порівняно з 29% жінок.

"Ми все ще хочемо допомоги від будь-кого, хто мав коронавірус або симптоми. Потрібно більше донорів плазми. Але особливо нам потрібні чоловіки. Ми перевіряємо кожне донорство плазми, і чоловіки мають вищий рівень антитіл, а це означає, що ми можемо використовувати їхню плазму для порятунку життів", - сказав професор Девід Робертс.

За його словами, чоловіки з Covid-19 більше ризикують важко захворіти, ніж жінки. Це робить їх кращими донорами плазми після одужання.

Cмертність серед чоловіків через нову коронавірусну інфекцію - 2,8% проти 1,7% - серед жінок. Учені стверджують, що низка чинників може працювати проти чоловіків. Серед них явища і суто біологічні, і ті, що криються в їхньому способі життя.

Учені з'ясували, що в людей, які перехворіли на Covid-19 безсимптомно, швидше знижується в організмі рівень антитіл до хвороби. Антитіла - захисні білки, вироблені у відповідь на інфекцію, - в організмі людей, які безсимптомно перехворіли на Covid-19, зникали через 2-3 місяці.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки мають більше антитіл до коронавірусу, ніж жінки - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути