середа, 14 жовтня 2020 16:49

Цинічна ідея щодо всіх українців: Супрун про можливість закупівлі російської вакцини

Цинічна ідея щодо всіх українців: Супрун про можливість закупівлі російської вакцини
Супрун зазначила, що неякісна вакцина чи серйозні побічні дії внаслідок щеплення нею можуть мати дуже небезпечні наслідки для всіх людей. Фото: pixabay

Україна в жодному разі не повинна купувати будь-які ліки або вакцини у країни-агресора, яка окупувала українські території і веде проти українців війну.

Російська вакцина досі не пройшла важливу фазу клінічних досліджень на людях, тому про її ефективність та безпеку говорити ще дуже рано, про це заявила колишня міністерка охорони здоров'я Уляна Супрун на сторінці у Facebook.

"Ідея закупівлі російської вакцини в Україну є просто зухвало цинічною щодо всіх українців, ми не можемо витратити кошти на сумнівну російську вакцину, якість і безпеку якої неможливо буде гарантувати і перевірити через те, що виробництво знаходиться на території країни-агресора", – заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США коронавірусну вакцину починають тестувати на дітях

Супрун зазначила, що неякісна вакцина чи серйозні побічні дії внаслідок щеплення нею можуть мати дуже небезпечні наслідки для всіх людей.

"Серед них — величезний підрив довіри до вакцин, який і так став серйозною загрозою для людства. В час стрімкого поширення вірусу та інших небезпечних хвороб — це дуже небезпечно", – зауважила Супрун..

Відомо, що в РФ запатентували дві вакцини проти коронавірусу – "Супутник V" (центр Гамалії) і "ЕпіВакКорона" (центр Вектор). Також в Росії раніше заявили, що вартість їхньої нової вакцини становитиме близько 1000 рублів (приблизно 360 гривень). Втім, від якого саме виробника – невідомо.

Дослідження вакцини "Супутник V" розкритикували науковці з різних країн світу.

Україна може закупити російську вакцину від коронавірусу тільки у тому випадку, якщо її дієвість буде доведена на міжнародному рівні. Влада не розглядає цей варіант зараз, а веде переговори з іншими міжнародними постачальниками, про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Зараз ви читаєте новину «Цинічна ідея щодо всіх українців: Супрун про можливість закупівлі російської вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути