середа, 14 жовтня 2020 12:37

В США коронавірусну вакцину починають тестувати на дітях

В США коронавірусну вакцину починають тестувати на дітях
Понад 90 батьків відгукнулися на заклик взяти участь в експерименті. Фото: pixabay

Розпочати випробування експериментальної вакцини проти коронавірусу на дітях віком від 12 років планує американська фармацевтична компанія Pfizer Inc.

Дитяча лікарня Цинциннаті вже цього тижня розпочне вакцинацію підлітків у віці від 16 до 17 років, пізніше вакцинують дітей у віці від 12 до 15 років, повідомляє CNN.

Компанія отримала дозвіл від відповідних регуляторних органів США. Понад 90 батьків відгукнулися на заклик взяти участь в експерименті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов розповів, чи з'явиться в Україні російська вакцина

"Ми дійсно думаємо, що вакцинація дітей і підлітків буде важливим компонентом в боротьбі з поширенням вірусу… Я думаю, що важливо пам'ятати про те, що, хоча рівень смертності серед дітей, хворих на коронавірус, нижче, ніж серед дорослих, він не дорівнює нулю. У дітей можуть розвинутися серйозні наслідки, і це неможливо передбачити. Вони також можуть заразити інших, більш вразливих людей", - сказав директор Центру досліджень вакцин у лікарні Роберт Френк.

Компанія Pfizer розробила дві вакцини, які тестує разом з німецькою фармацевтичною компанією Bio-Tech. У разі отримання дозволу від регулюючих органів вона розраховує виготовити до 100 мільйонів доз до кінця 2020 року і 1,3 мільярда доз до кінця 2021 року.

Американська фармацевтична компанія Eli Lilly зупинила процес клінічних випробувань власного методу лікування Covid-19 через можливі проблеми з безпекою.

Зараз ви читаєте новину «В США коронавірусну вакцину починають тестувати на дітях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути