пʼятниця, 05 жовтня 2018 14:12

Чим загрожує тривала перерва в сексуальному житті

Чим загрожує тривала перерва в сексуальному житті
Тривале затишшя в сексуальному житті більше шкодить жіночому здоров'ю. ФОТО: mirror.co.uk

Низька сексуальна активність негативно позначається на фізичному й психічному здоров'ї. Більше шкоди утримання приносить жінкам.

Перелік імовірних наслідків тривалої відсутності сексу подало відоме британське видання Mirror.

1. Знижується лібідо. Подібне трапляється не зі всіма. Однак деякі люди внаслідок тривалого утримання від сексуальної активності стають млявими й неповороткими, втрачають сексуальне бажання.

2. Ослабляються вагінальні стінки. Без регулярного сексу м'язи потоншуються. Через це після відновлення сексуальної активності під час статевого акту може виникати біль. Таке часто трапляється з жінками в період менопаузи, тому їм особливо рекомендується регулярно займатися сексом.

3. З'являється вагінальна сухість. Такий наслідок характерний більше для жінок старшого віку. Рівень гормону естрогену в їхньому організмі й без того знижується на фоні вікових змін, а утримання від сексу ще більш погіршує ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через побічну дію віагри чоловік бачить усе в червоному кольорі

4. Мучить сильний біль під час місячних. Секс у період менструації діє як знеболювальне. Матка є м'язовим органом. Під час оргазму вона скорочується й швидше вивільняє менструальну кров. Це сприяє зменшенню спазмів. Крім того, під час сексу утворюється велика кількість гормону задоволення, який теж зменшує інтенсивність болю.

5. Виникає висока імовірність розвитку імпотенції. Тривале утримання від сексу може обернутися для чоловіка появою еректильної дисфункції. Особливо загрожує це чоловікам старшого віку.

6. Не знаходить виходу стрес. Секс чинить антистресовий ефект. Під час тривалої перерви в сексуальному житті стрес накопичується, через що можуть виникати перепади кров'яного тиску.

Раніше розповіли, які люди отримують найбільше задоволення від сексу. Виявилося, що це любителі робити все за планом. Саме ті пари, у яких партнери заздалегідь планують свої романтичні вечори, мають найвищі показники рівня задоволеності від сексу. Про це заявили німецькі психологи Рурського університету після проведеного дослідження за участю понад 900 гетеросексуальних пар.

Зараз ви читаєте новину «Чим загрожує тривала перерва в сексуальному житті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути