понеділок, 14 січня 2019 15:17

Чим може обернутися відмова від вживання хліба

Чим може обернутися відмова від вживання хліба
Вилучення з раціону хліба й інших багатих клітковиною продуктів загрожує збільшенням ризику передчасної смерті на 8-27%. ФОТО: forums.sherdog.com

Хліб містить велику кількість важливої для травлення речовини — клітковини. Нестача її в організмі підвищує ризик передчасної смерті, появи серцевого нападу, інсульту й раку кишечнику. Окрім хліба, багатим джерелом цієї речовини є макаронні вироби із цільнозернової пшениці, рис, злакові, картопля, горіхи, насіння.

В ідеалі протягом дня людина має з'їдати 30 грамів клітковини. Це 5 порцій фруктів і овочів по 100 грамів кожна, 2 злакових батончики, 2 товсті скибки хліба з непросіяного борошна й 1 велика картоплина в мундирі зі шкіркою. Пише відоме британське видання Dailymail.

За достатнього споживання клітковини ризик передчасної смерті знижується на третину, ризик раку кишечнику й інсульту — учетверо. Такі результати показало дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найпопулярніших жіночих дієт за 25 років

Наявність у раціоні багатих клітковиною продуктів також допомагає контролювати вагу: така їжа на довше забезпечує відчуття ситості й дозволяє не переїдати. За умов достатнього надходження цієї речовини в організм зменшується й ризик появи раку молочних залоз, діабету й різних серцевих захворювань.

"Люди повинні розглянути способи збільшення споживання клітковини шляхом зміни методів приготування їжі. Наприклад, не очищати картоплю, переходити на цільнозернові пластівці й замінювати солодощі фруктами, овочами, горіхами і насінням", — відзначають вчені.

Раніше розповіли правду про безвуглеводні дієти. Як виявилося, подібні обмеження в харчуванні підходять лише для тимчасового застосування. Дотримуватися їх протягом тривалого часу небезпечно для здоров'я й життя людини.

Зараз ви читаєте новину «Чим може обернутися відмова від вживання хліба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути