Шипшина багата на велику кількість корисних речовин, які потрібні нашому організму щодня.
У ній є вітаміни С, В, К, Е і Р, а також хром, магній, кальцій і калій, про це пише "24 здоров'я".
Відвар з червоних плодів використовують як засіб, що добре підвищує імунітет. Також його можна вживати як профілактичний засіб у період розповсюдження застуд та грипу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун порадила, де брати вітаміни восени, і склала корисне меню для українців
Для приготування відвару з шипшини візьміть 3 ст. ложки сухих плодів і злийте 1 л окропу. Відвар настоюють в термосі 12 год, рекомендовано приймати за 30-40 хв до їжі.
Перед тим, як готувати відвар, ягоди слід промити і подрібнити. У такий спосіб напій скоріше настоїться. До відвару не бажано додавати цукор, натомість мед можна додавати.
Не варто вживати відвар з шипшини людям, у яких є алергія на вітамін С, хворим на діабет, жовчнокам'яну хворобу. Не принесе такий напій користі тим, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом, хто страждає на гастрит.
Тому, перед прийомом відвару з шипшини, варто проконсультуватися у свого лікаря.
Піт допомагає тілу охолонути і коли виступає на тілі – спадає жар. Але висока температура потрібна, щоб мобілізувати імунну систему. Тому, якщо вона нижче 38,5 градусів, краще дати організму шанс поборотися з нею самому.
Коментарі