понеділок, 10 червня 2019 16:12

Чим корисна ігроманія: неочікувані висновки вчених

Чим корисна ігроманія: неочікувані висновки вчених
Геймери не схильні до алкоголізму. Фото: konotop.in.ua

Геймери, які дуже захоплені іграми, менше зловживають алкоголем.

Це з'ясували вчені з Бергенского університету, пише Addictive Behaviors Reports.

В опитуванні взяли участь 5217 норвезьких студентів, які захоплюються комп'ютерними іграми. Їхні відповіді, вчені розділили їх на три групи: ті, хто серйозно захоплюється іграми, ті, хто любить грати, але робить це рідко і ті, у кого є ознаки ігрового розладу.

Люди з першої групи практично не вживали алкоголь, а респонденти з другої досить часто "розслаблялися" за допомогою спиртного. У них простежувалися ранні ознаки алкогольної залежності. Результати третьою групи такі, як в першій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві визначили кращого геймера-непрофесіонала

"Такі результати можна пояснити тим, що у геймерів, для яких ігри - серйозне захоплення, просто немає часу на алкоголь. А випивати під час ігор для них неприпустимо, адже втрачається концентрація", - пояснили дослідники.

У реабілітаційному центрі "Шанс-5" Вінницької психіатричної лікарні N2 лікують хворих на ігроманію. За два роки тут пройшли курс 92 пацієнти з різних областей і Києва. Вони мали патологічну схильність до гри на комп"ютері, автоматах, казино.

До міжнародної класифікації хвороб зарахували гральну залежність. Розробили програми лікування для таких пацієнтів. Гральна залежність - це регулярне чи епізодичне захоплення іграми й неможливість контролювати частоту, тривалість ігрового сеансу. Ігри також стають важливішими за інші аспекти життя.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисна ігроманія: неочікувані висновки вчених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути