Ексклюзиви
субота, 11 листопада 2017 23:29

Чи варто вірити телевізійній рекламі при кашлі - Комаровський

Чи варто вірити телевізійній рекламі при кашлі - Комаровський
Комаровський порадив як правильно справлятися з кашлем Фото: oshow.com.ua

Педіатр Євген Комаровський порадив як справитися з кашлем та чи варто вірити телевізійній рекламі.

"Протягом години я перебував в кімнаті з працюючим телевізором. Протягом години я 8 разів бачив рекламу ліків, які, за запевненням виробника, слід негайно ковтати при появі кашлю. Нерви вже не витримують слухати цей розлучення державного масштабу! Телевізор не повинен заміняти мозок. Це правило працює і в політиці, і при кашлі. Не купуйте відхаркувальні засоби без прямої вказівки лікаря. Якщо лікар на дому призначив відхаркувальні засоби дитині молодше 5 років - шукайте іншого лікаря, якщо дитині менше 2 років - терміново шукайте іншого лікаря," - каже він.

1. Більшість рекламованих ліків "від кашлю" - це відхаркувальні засоби і / муколітики: препарати, що збільшують обсяг мокротиння (мокрота - утворюється в легенях слиз) і роблять її рідшою, текучої (що теоретично полегшує її відкашлювання).

2. Більшість випадків, коли у є соплі, кашель і підвищення температури, - це хвороба верхніх дихальних шляхів: риніт, фарингіт, ларингіт. Відхаркувальні засоби збільшують кількість мокротиння !!! Навіщо збільшувати кількість слизу в легенях, коли у вас нежить або болить горло?

3. Відхаркувальні засоби досить рідко потрібні при деяких захворюваннях нижніх дихальних шляхів - бронхітах, запаленнях легенів. Їх лікують лікарі, а не люди, надивившись телевізора.

4. Відхаркувальні засоби не зменшують, а посилюють кашель, активізуючи відходження мокроти. Але при дефіциті рідини в організмі і / або при сухості повітря в приміщенні відхаркувальні засоби не можуть проявити свою дію: кашель підсилюють, але полегшення не приносячи.

У той же час, якщо ви багато п'єте, а в кімнаті чисте, прохолодне і вологе повітря, так відхаркувальні засоби не потрібні: мокрота в таких умовах не стає в'язкою і легко відкашлюється без всяких ліків. Недивна в зв'язку з цим фраза з дуже відомого і, звичайно, "ненашенского" медичного підручника: "ефективність відхаркувальних засобів в порівнянні з великою кількістю гарячих напоїв не доведена".

5. У дітей сила кашльового поштовху набагато слабкіша, ніж у дорослих. Після прийому відхаркувальних засобів діти часто не в змозі відкашляти цю кількість мокротиння. Вона накопичується в нижніх дихальних шляхах, і це головна причина обструктивного бронхіту і запалення легенів. Дати муколітик і вкласти дитину спати в теплій і сухій кімнаті (а таких кімнат у нас 90%) - найпростіший спосіб організувати ускладнення. А якщо на додачу до цього закладений ніс і підвищена температура тіла - так шанси перетворити тижневий нежить в місячне лікування пневмонії максимальні.

Не дивно, що в багатьох країнах муколітики настійно не рекомендуються дітям перших 5 років життя, а дати їх дітям до 2 років - це взагалі кримінал. Але нам пощастило! У нас (по шляху в Європу) можна всім підряд, без рецепта, і рекламувати в вечірньому праймі по телевізору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно зміцнити імунітет восени - поради імунолога

Хочете полегшити кашель? тоді:

- одягніться тепліше;

- зробіть все, щоб в приміщенні було прохолодне (16-20 ° С) і не сухе повітря (відносна вологість 40-70%);

- стежте за носовим диханням (воно повинно бути!): Часте промивання сольовими розчинами і, якщо зовсім не під силу, судинозвужувальні засоби;

- пийте багато теплої рідини;

- знайдіть того, хто поставить діагноз;

- вимкніть телевізор.

Зараз ви читаєте новину «Чи варто вірити телевізійній рекламі при кашлі - Комаровський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути