понеділок, 28 грудня 2020 11:11

Чи скасують локдаун у січні

Чи скасують локдаун у січні
Міністр закликав дотримуватися карантинних обмежень на новорічні свята. Фото: pixabay.com

Карантин у січні не планують скасовувати чи переносити.

Міністерство охорони здоров'я запроваджує локдаун через прогнозований спалах захворюваності після новорічних свят та сезонну епідемію грипу, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу.

"Хочу ще раз довести, як ми саме прогнозуємо, чому ми вважаємо, що його необхідно запроваджувати, й не збираємося вносити зміни, принаймні з боку Міністерства охорони здоров'я, щодо термінів проведення... Попри те, що у нас є суттєве зменшення кількості захворівших, і це результат тих протиепідеміологічних заходів, які є в нашій країні... Але водночас, коли ми дивимося на проведення передсвяткових днів, на те, що відбувається на новорічних ялинках... Я можу сказати, навіть за своїм спостереженням, у місті Києві "хромає" дотримання правил", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зробить щеплення від коронавірусу російською вакциною

Степанов також закликав організаторів святкових локацій і заходів, щоб вони подбали про дотримання карантинних обмежень.

"Також хочу, щоб всі наші державні органи - органи місцевого самоврядування, Держпродспоживслужба, Національна поліція, - контролювали на таких святкових подіях дотримання правил. Тому що, згідно з нашими прогнозами, після новорічних свят ми прогнозуємо збільшення кількості хворих, і це буде в січні... Окрім очікуваного, прогнозованого збільшення кількості хворих на Covid-19, також з року в рік ми спостерігаємо збільшення хворих на грип, це сезонне підвищення кількості хворих", - додав він.

В Іспанії з медичного центру викрали готові ПЛР-тести. Зловмисник викрав та розкидав їх на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «Чи скасують локдаун у січні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути