Щоб не було цукрового діабету варто його замінити медом, стевією, пекмезом або кленовим сиропом.
Потрібно обирати мед тільки натуральний. Він має ніжну консистенцію і повинен намотуватися на ложку. Незрілий або розбавлений — стікає, а поверхня швидко вирівнюється після падіння краплі.
Деякі цукрові замінники шкідливі, але не стевія. Вона не містять калорій, і на смак у кілька разів солодша за цукор. Продається у вигляді порошку, листя, сиропу і таблеток, розповідає 1plus1.ua.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Натуральний кетчуп: як не купити підробку
Пекмез готують з винограду, яблук і плодів ріжкового дерева. У складі міститься багато калорій, але вони не відобразяться на фігурі. Цей продукт можна додавати до чаю і вівсяної каші.
Натуральний кленовий сироп дорогий, але спробувати його варто всім. Справжній замінник важко знайти в магазинах.
Відповідно до серцевих рекомендацій Американської серцевої асоціації, люди не повинні споживати більше 100-150 калорій із доданого цукру. Доданий цукор - це тільки цукри та сиропи, додані до продуктів під час обробки або приготування.
Коментарі