неділя, 27 січня 2019 01:35

Натуральний кетчуп: як не купити підробку

  Все, з чого має складатися кетчуп - це вода, помідори і спеції.
Все, з чого має складатися кетчуп - це вода, помідори і спеції.

Кетчуп зі стиглих сортів помідорів, спецій і солі вважається найкращим. Вважається, що крім помідорів в ньому нічого більше немає. Але, крім консервантів, в цьому соусі можуть бути й інші інгредієнти. Якісний кетчуп в ідеалі зазвичай без загусників, в ньому відсутні штучні барвники, немає консервантів, пише infonic.ru.

Все, з чого він повинен складатися - це вода, помідори і спеції. Інші добавки лише погіршують його якість і смак.

Як визначити якість кетчупу?

1. Найкращою тарою для кетчупу є скло. По-перше, це екологічно чистий матеріал, по-друге, через скляну пляшку соус можна добре роздивитися.

2. Кетчуп має бути однорідним за структурою. Помідори після обробки, як правило, темніють, а значить колір соусу може бути від червоного до темно-червоного.

3. Якщо колір соусу набагато яскравіше і має яскраво-червоний відтінок, то в ньому, ймовірно, самих помідорів дуже мало або їх "дофарбували" хімією. Про те, що в соус додані барвники зазвичай говорять помаранчевий, фіолетовий і світлі яскраві кольори.

 

4. Якщо виробник додав в кетчуп різне пюре, то в ньому буде переважати коричневий колір. Будь-які вкраплення допустимі тільки в тому випадку, якщо вони передбачені в рецептурі.

5. У пляшках з червоного пластику зазвичай знаходиться кетчуп найнижчої якості. По-перше, не видно як він виглядає. По-друге, після закінчення часу пластик починає виділяти полімерну речовину, яке поступово наповнює і сам продукт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти в Україні найчастіше підробляють

6. Соус не повинен булькати і переливатися при струшуванні пляшки, а якщо капнути краплю на будь-яку поверхню, то вона має зберегти свій об'єм.

 

7. Смак продукту має бути ненав'язливим, кисло-солодким і не дуже гострим. Будь-яких сторонніх присмаків в ньому бути не повинно. Якщо кетчуп має дуже насичений смак, то в нього додали велику кількість підсилювачів смаку. Надто кислий смак говорить про надлишок оцту або іншої харчової кислоти, що викликає у людини шлункові захворювання.

8. При розгляданні упаковки, потрібно віддавати перевагу тому кетчупу, у якого в складі вказано найменшу кількість консервантів. Якщо кетчуп має термін зберігання до двох років, то варто утриматися від покупки такої продукції. У складі кетчупу не повинен бути присутнім крохмаль, оцет, овочеве або фруктове пюре.

 

9. Склад спецій повинен бути класичним і містити цибулю, часник, мелений чорний перець, петрушку та імбир. У якісному продукті, як правило, використовуються виключно натуральні приправи, а в інших випадках застосовують штучні ароматизатори.

10. Будь-який кетчуп дуже цінується за таку якість, як густота. Щоб її досягти більшість виробників кладуть в кетчуп крохмаль. На жаль, його кількість і саму присутність визначити практично неможливо. Кетчупи без загусників зазвичай не зустрічаються.

Діти вживають кетчуп в півтора рази більше, ніж дорослі.

У чотирьох столових ложках томатного кетчупу стільки ж цінності, як і в одному середньому помідорі.

Кетчуп абсолютно не містить жиру. Це дієтичний продукт. У ньому на 100 грамів всього 16 калорій.

Смак кетчупу буде цілком залежати від того, який сорт був у помідорів і навіть від того, скільки в сезоні було сонячних, а скільки похмурих днів.

Найбільш корисним і смачним кетчупом вважається соус, зроблений з помідорів, заготовлених влітку.

Протягом року людина з'їдає близько трьох упаковок кетчупу.

Зараз ви читаєте новину «Натуральний кетчуп: як не купити підробку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути