вівторок, 25 серпня 2015 13:56

Хворим на діабет у спекотну погоду корисні кислі ягоди

Хворим на діабет у спекотну погоду корисні кислі ягоди

Люди з цукровим діабетом завжди обережно ставляться до активної відпустки і відпочинку в жарких країнах, бо саме у спеку швидше змінюється рівень цукру крові, артеріальний тиск та ефективність секреції інсуліну. Це означає, що діабетики з більшою ймовірністю можуть постраждати від зневоднення.

Боятися активно відпочивати не варто, навіть коли на дворі дуже спекотне літо. Як стверджує Лариса Ніфонтова, головний лікар "Модерного діабетичного центру", дитячий ендокринолог, для щасливого відпочинку людям з цукровим діабетом необхідно дотримуватися певних правил.

"Харчування має бути здоровим - менше жирної їжі, смажених, гострих і солоних страв, менше страв з круп, бобових. Також потрібно виключити алкоголь, бо він зневоднює організм. Натомість ввести в раціон холодні супи - окрошку, гаспаччо. Це допоможе охолодити організм у спеку, особливо при високій вологості повітря. Також варто споживати на день одну склянку кислих ягід: червону смородину і дику вишню, наприклад. Слід пити більше простої мінеральної води без газу", - каже лікар.

Треба виконувати всі фізичні навантаження або рано вранці, або пізніше ввечері - коли сонце не пече. Відмовитися від засмаги на сонці, оскільки це неминуче підвищує рівень цукру в крові. Завжди використовувати методи сонячної захисту - крем, окуляри з УВ-фільтром, панама.

За словами лікаря, одяг повинен бути світлий і легкий, з натуральних тканин, які не притягають сонячних променів і не перешкоджають випаровуванню поту, охолоджуючи організм. Взуття має бути закритим, але таким, що провітрюється, на товстій підошві зі шкіри, замші або бавовняного ткані. Обов'язково треба змащувати стопи кремом після миття, не допускаючи появи тріщин. Не ходити босоніж по гарячому піску, асфальту або гравію - можна поранити ноги, можу з'явитися ранки або виразки, які в деяких випадках призводять до гангрени. Рани на ногах потрібно вчасно промивати і заклеювати бактерицидним пластиром.

Зараз ви читаєте новину «Хворим на діабет у спекотну погоду корисні кислі ягоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути