Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2021 09:55

Язик, шкіра, стопи: як ще проявляються симптоми коронавірусу

Язик, шкіра, стопи: як ще проявляються симптоми коронавірусу
Згідно з результатами дослідження, в якому брали участь 666 пацієнтів, ранньою ознакою коронавірусу можуть бути зміни на язиці, на шкірі рук або стоп. Фото: pixabay

Науковці з Іспанії розповіли про можливі незвичні симптоми коронавірусу.

Вони помітили їх у пацієнтів польового госпіталю в Мадриді у квітні 2020-го, пишуть в британському журналі дерматології.

Згідно з результатами дослідження, в якому брали участь 666 пацієнтів, ранньою ознакою коронавірусу можуть бути зміни на язиці, на шкірі рук або стоп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар назвав симптоми легкої форми коронавірусу

У чверті з них були набрякання і запалення язика, а також горбки та плями на ньому, відчуття печіння в долонях і ступнях. Деякі скаржилися на почервоніння або набряк рук або ніг.

За словами вчених, такі симптоми виникали тільки в дорослих хворих з пневмонією. ВООЗ вважає, що найпоширенішими симптомами коронавірусу є лихоманка, сухий кашель і стомлюваність. Серед інших симптомів виділяють втрату нюху або смаку, біль у м'язах, висипання на шкірі, нудоту або блювоту, діарею, озноб або запаморочення, закладеність носа.

Різні проблеми з очима, зокрема кон'юнктивіт, можуть бути ознакою коронавірусу. Британські вчені в дослідженні виявили, що 83 людини з усіх опитаних назвали одними з симптомів проблеми з очима. Люди також вказували на сухий кашель - 66%, лихоманку - 76%, втому - 90%, втрату нюху і смаку - 70%.

Зараз ви читаєте новину «Язик, шкіра, стопи: як ще проявляються симптоми коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути