пʼятниця, 04 січня 2019 09:28

Анонсували "спецоперацію" з вакцинації дітей проти кору

Анонсували "спецоперацію" з вакцинації дітей проти кору
З другої половини лютого 2019 року у школах Львівської області пройде спеціальна кампанія з вакцинації дітей віком від 6 до 18 років проти кору за згоди батьків. Фото - FoodandHealth

З другої половини лютого 2019-го у школах Львівської області пройде спеціальна кампанія з вакцинації дітей віком від 6 до 18 років проти кору за згоди батьків. Про це повідомляє прес-служба МОЗ України.

А з 3 січня "розпочалася фактично спецоперація для підвищення рівня імунізації дітей віком від 6 до 18 років", повідомили в ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах фіксують спалахи кору

"Підвищення рівня охоплення щепленнями - це питання національної безпеки. Ми розпочинаємо у Львівській області спецоперацію, що має на меті мобілізувати усю область для захисту населення від кору. 2018-го на Львівщині через ускладнення від кору померли 2 дитини - 3-річні хлопчик і дівчинка. На жаль, вони не були щеплені.
Наше спільне завдання - захищати дітей від смертельних хвороб і гарантувати національну безпеку всієї України", - заявила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

За її словами, Львівська область є лідером за кількістю зареєстрованих випадків захворюваності на кір. Водночас область - один із антилідерів за рівнем охоплення щепленнями проти кору: захворіли 12 тис. людей, із них понад 7 тисячі взагалі не були щеплені, інші мали лише 1 дозу КПК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підхопив інфекцію в лікарні: батьки звинуватили медиків у смерті 1,5-річного сина

"Цей досвід проведення щеплення дітей обов'язково передамо на інші області України, у яких теж зафіксовано низький рівень вакцинації", - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

У МОЗ додали, що подібні спецоперації плануються в інших областях України, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший - Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській.

У відомстві наголосили, що 2018-го на кір захворіли 54 481 людина - 20 204 дорослих і 34 277 дітей. Від ускладнень кору померло 16 людей: 12 дітей і 4 дорослих.

1 січня 2019-го у Житомирській обласній дитячій лікарні від кору померла дитина віком 2,8 років.

Зараз ви читаєте новину «Анонсували "спецоперацію" з вакцинації дітей проти кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути