пʼятниця, 06 березня 2020 19:41

Аніта Луценко знає, як уберегтися від коронавірусу

Аніта Луценко знає, як уберегтися від коронавірусу
Жінка поділилася міркуваннями і порадами із підписниками свого Instagram-блогу. Відмітила, що вакцина від коронавирусу з'явиться лише за 1-2 роки Фото: instagram.com/anitasporty/

Фітнес-тренерка 35-річна Аніта Луценко розповіла, що можна робити зараз, щоб захиститися від коронавірусу.

Жінка поділилася міркуваннями і порадами із підписниками свого Instagram-блогу. Відмітила, що вакцина від коронавирусу з'явиться лише за 1-2 роки.

Оскільки летальні випадки, в основному, у літніх і людей зі слабким імунітетом, то потрібно не давати імунітету впасти і посилитювати його. Для цього Луценко радить тренуватися на витривалість. Тренування на витривалість впливають на імунітет, особливо якщо він знижений через старіння, стреси, хронічні хвороби. Уповільнюють вікові погіршення імунітету у літніх людей. У слині та інших слизових секретах збільшується вміст імуноглобуліну А, який відповідає за опірність ГРВІ. Створюють в організмі протизапальне середовище, що зменшує ризик серцево-судинних захворювань, багатьох видів раку, хвороби Альцгеймера, діабету 2-го типу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аніта Луценко розповіла, скільки потрібно пити води для гарного самопочуття

"Під час тренування імунітет трохи активізується, а після тренування - знижується. Протягом 24 годин він відновлюється. При цьому при реально виснажливих навантаженнях (характерних для спортсменів), взагалі може перетворитися у вторинний стресовий імунодефіцит. Навіть імунітет людини, що веде сидячий спосіб життя - цілком робочий і відмінно справляється зі своїми завданнями. Висновок: прогулянки, помірні пробіжки, їзда на велосипеді, скандинавська ходьба, зарядка щоранку - допоможуть зберігати позитивний настрій і ваше здоров'я", - написала Аніта Луценко.

Коронавірус Covid-2019 - це не грип, а окрема більш небезпечна хвороба. "Цей коронавірус – це не SARS, це не MERS, і це не грип. Це унікальний вірус з унікальними характеристиками", – заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус, передає Twitter-аккаунт ВООЗ. І грип, і Covid-2019 проявляються як респіраторне захворювання і поширюються схожим чином – через крихітні краплі рідини з носа та рота хворої особи. "Однак є деякі важливі відмінності. По-перше, Covid-2019 не передається так ефективно, як грип.

Зараз ви читаєте новину «Аніта Луценко знає, як уберегтися від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути