Ексклюзиви
неділя, 24 грудня 2023 03:05

Якщо є проблеми з пам'яттю та увагою: яка їжа є найкращою для ясності розуму

Якщо є проблеми з пам'яттю та увагою: яка їжа є найкращою для ясності розуму
Назвали продукти для покращення уваги Фото: pinterest

Підвищити рівень цукру крові і "затуманити" мозок здатні деякі продукти, які мають низький вміст антиоксидантів і корисних жирів.

Відчуття "нечіткості", труднощі з запам'ятовуванням і проблеми з концентрацією уваги - це те, що багато хто з нас називає "мозковим туманом", пише Eatthis.

Поширені причини затуманення свідомості включають переживання стресу або горя, період перименопаузи у жінок і виснаження. Але не всі знають, що затуманення свідомості може викликати також те, що ви їсте.

"Враховуючи, що "мозковий туман" - це термін для набору симптомів, що впливають на нейрокогніцію, важливо пам'ятати, що наука все ще вивчає це явище. При цьому фахівцям відомо, що продукти також можуть викликати запалення в мозку, що призводить до відчуття втоми, безсоння.

"Ці продукти зазвичай містять мало антиоксидантів і корисних жирів, таких як омега-3, і замість цього містять багато трансжирів, доданого цукру і рафінованого крохмалю", - пояснює дієтолог.

Для зниження ризику виникнення туману в мозку потрібна збалансована дієта. Така, що багата поживними речовинами та антиоксидантами, може підтримувати здоров'я мозку та когнітивні функції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їсти, щоб попередити появу смертельної хвороби: назвали вісім видів продуктів

Продукти з високим вмістом омега-3 жирних кислот, такі як жирна риба, насіння льону та волоські горіхи, особливо корисні для ясності розуму. Подібним чином фрукти та овочі, багаті антиоксидантами, можуть захистити мозок від окисного стресу, який в іншому випадку може сприяти помутнінню мозку. Гідратація також відіграє вирішальну роль, а недостатнє споживання води може призвести до когнітивних труднощів.

Восени у свій раціон варто ввести гарбуз. Він багатий на клітковину, може задовільнити її щоденну норму. А вона корисна для виведення холестерину з організму і для балансу цукру в крові та довшого збереження відчуття ситості.

Завдяки високому вмісту в гарбузі вітамінів А і С він також допомагає зміцнити імунну систему. Калій, вітамін С, клітковина та високий вміст антиоксидантів у гарбузі захищають серце.

Зараз ви читаєте новину «Якщо є проблеми з пам'яттю та увагою: яка їжа є найкращою для ясності розуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути