понеділок, 30 вересня 2019 03:31

Які захворювання страшніші за онкологію

Які захворювання страшніші за онкологію
Медики назвали захворювання, страшніші ніж онкологія

Злоякісні пухлини все ж піддаються лікуванню, якщо їх виявили на ранній стадії. Однак є хвороби, які не залишають жодного шансу.

"Коров'ячий сказ" або хвороба Кройтцфельдта-Якоба. Прогресуюче дистрофічне захворювання мозку. Смерть настає в 85% випадків при легкій формі, а при важкій – лікування неможливе.

На другій позиції – фатальне безсоння. Це рідкісне невиліковне, спадкове захворювання, при якому хворий помирає від безсоння, передає видання "Вона".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали, що найбільше псує прикус зубів

Геморагічна лихоманка Марбург (хвороба Марбурга), відома як "хвороба зелених мавп". Гостре вірусне захворювання, яке характеризується важким перебігом, високою летальністю, ураженням печінки, шлунково-кишкового тракту і центральної нервової системи.

Замикає список фібродисплазія – рідкісне і важке за своїм перебігом генетичне захворювання. М'язи, сухожилля і зв'язки поступово перетворюються в кістки. Процес прогресує з роками, починаючи зазвичай з 10 років. Доведених ефективних методів профілактики або лікування ФОП не існує.

Група вчених з Канади з університету МакГілла, з'ясувала, що при заварюванні пакетика чаю в горнятко за п'ять хвилин потрапляє більше десяти мільярдів частинок мікропластика. Це у тисячі разів більше, ніж думали досі.

Зараз ви читаєте новину «Які захворювання страшніші за онкологію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути