Ексклюзиви
четвер, 07 лютого 2019 05:28

Які три правила забезпечують здорове харчування

Які три правила забезпечують здорове харчування
Існують правила, які забезпечують здорове харчування

Дієтолог Світлана Фус розповіла про три правила здорового харчування. Це співвідношення енергії з їжею протягом дня, збалансоване щоденне меню та режим прийому їжі.
Перше правило - гармонійне співвідношення енергії, яка надходить з їжею протягом дня, і енергії, яка витрачається. Якщо вживати їжу, більше ніж витрачати енергії – з'являться зайві кілограми. Потрібно споживати достатньо енергії і вести активний спосіб життя.
Друге правило - збалансоване щоденне меню, в яке повинні входити всі необхідні для організму речовини - білки, корисні жири і вуглеводи, радить Світлана Фус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В 11 областях перевищений епідемічний поріг по грипу

Третє правило - режим прийому їжі. Від правильного підбору продуктів залежить половина успіху, ще потрібно чергувати ці продукти, кратність і регулярність їх вживання.

Не потрібно відмовлятися від улюблених продуктів. Головне, не забувати про почуття міри. Збалансований раціон допоможе не тільки поступово позбутися зайвої ваги, але і відчувати себе краще. Варто їсти лише натуральні продукти, менше рафінованих продуктів, більше білку, фруктів і овочів, рослинної олії, дотримуватися режиму та уникати швидкі вуглеводи.

Зараз ви читаєте новину «Які три правила забезпечують здорове харчування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути