четвер, 23 квітня 2020 07:43

Яка температура тіла свідчить про відсутність коронавірусу

Яка температура тіла свідчить про відсутність коронавірусу
Лікарі досі не домовилися, які саме показники термометра вважаються здоровими. Фото: factosvit.com.ua

Під час пандемії коронавірусу у світі активно заміряють температуру для контролю стану здоров'я населення.

Проте лікарі досі не домовилися щодо того, які саме показники термометра вважаються здоровими. Температура людського тіла - це не конкретна цифра, а цілий діапазон, йдеться в сюжеті ТСН.

Сьогодні фахівці вважають, що верхня межа для здорової людини - 37,2 градусів за Цельсієм. А от щодо нижнього показника медики сперечаються. Одні кажуть, що допустима температура тіла - 35,5 градусів, інші ж запевняють, що коли людині комфортно із 34,7, то про хворобу не йдеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розумні окуляри виявлять коронавірус

А тому показник у 36,6 градусів за Цельсієм - це швидше "золота середина", аніж єдиний "здоровий" варіант. До того ж, температура людини залежить від низки чинників. Наприклад, від віку. Нормальна температура у немовлят до року - 37 градусів, а турбуватися батькам радять після 37,5.

Загалом на температуру впливає навіть час доби, а також місце, до якого прикладають вимірювач. Так, під пахвами норма - 37,2, а в роті - 37,5. Вуха тим же термометром можуть показувати до 37,3, а лоб здорової людини - до 37,4.

Температура також може стрибати з різних причин. Наприклад, переляк може дати усі 39. А втім, буває навпаки: температура в нормі, а лікарі виявляють ГРВІ, грип, чи Covid-19.

На в'їздах до Києва водіям і пасажирам автотранспорту вимірюють температуру. Якщо температура вище 37,5 градуса і ознаки гострого респіраторного захворювання, людину будуть тестувати на наявність коронавірусної хвороби і відправляти на самоізоляцію. Якщо температура тіла перевищує 38 градусів і якщо людина має симптоми ГРВІ, то будуть викликати "швидку" для госпіталізації хворого.

Зараз ви читаєте новину «Яка температура тіла свідчить про відсутність коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути