Вчені після довгих досліджень з'ясували, що може сприяти зниженню ризику зараження і смерті від коронавірусу.
Фахівці зробили свої висновки грунтуючись на аналізі крові більше 200 пацієнтів з коронавірусом, повідомляє PLOS ONE. Виявилось, що достатній рівень вітаміну D знижує ризик зараження і смерті від COVID-19.
Уточнюється, що серед осіб, які брали участь у дослідженні, виявилися люди з дефіцитом згаданого вітаміну.
При цьому у людей, які заразилися COVID-19, але не страждали дефіцитом вітаміну D, ризик розвитку серйозних ускладнень або летального результату був нижче більш ніж на 50%.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали симптоми коронавірусу у дітей
За останню добу в Україні виявили 3 833 випадки коронавірусу. Це на 268 більше, ніж за попередню. Станом на ранок суботи 76 хворих померли і 1740 одужали.
Коментарі