Ексклюзиви
понеділок, 28 вересня 2020 03:54

Як зберегти здоров'я серця: дієтолог розкрив секрет

Як зберегти здоров'я серця: дієтолог розкрив секрет

Серцево-судинні захворювання залишаються основною причиною смерті в світі. Лікарі запевняють, що здоров'я серця, у першу чергу, залежить від способу життя.

Дієтолог з Туреччини Фатма Байсал Юсуф вважає, що запорукою здоров'я серцево-судинної системи є правильне харчування. Спеціаліст назвала продукти, які варто включити в свій раціон, пише newsyou.info.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розпізнати інсульт: 4 головних ознаки

Риба і риб'ячий жир. Дієтолог рекомендує вживати жирну рибу хоча б три рази на тиждень. Якщо ж такої можливості немає, тоді варто додатково вживати риб'ячий жир. У ньому багато антиоксидантів і омега-3, а також вітаміни і мінерали. Рибу краще готувати на пару або на грилі.

Горіхи і насіння. У меню варто включити волоські горіхи, фундук і насіння льону, які дуже корисні для здоров'я серця. Вони багаті корисними жирними кислотами, магнієм і клітковиною. Рекомендується з'їдати жменю фундука і кілька волоських горіхів тричі на тиждень.

Часник. Щоденна часточка часнику сприятиме зміцненню судин. Їсти часник потрібно в свіжому вигляді, попередньо розчавивши часточку.

З фруктів і овочів найбільш корисні для серця виноград, помідори і кавун.

Крупи і борошно грубого помелу. У цих продуктах містяться вітаміни групи В і необхідна для позбавлення від надлишків холестерину клітковина.

Зелений чай. Цей напій багатий на поліфеноли. Користь серцю принесуть відвари шавлії і ромашки, а ось від великої кількості кави краще відмовитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гіпертонія: названа одна з найнебезпечніших ознак

Американська асоціація кардіологів визначила, що ж потрібно їсти, щоб не мати проблем з серцево-судинною системою.

Зараз ви читаєте новину «Як зберегти здоров'я серця: дієтолог розкрив секрет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути