понеділок, 23 січня 2023 04:30

Як відновити шкіру обличчя після тривалих свят: дієві поради

Як відновити шкіру обличчя після тривалих свят: дієві поради
Відновити шкіру обличчя допоможуть чотири простих порад. Фото: ukr.media

Новорічні свята невдовзі закінчаться. Довгі застілля з жирною їжею, алкоголем, безсонні ночі позначаться не тільки на нашому загальному самопочутті, а й на стані шкіри. Через поганий відпочинок колір обличчя тьмяніє, з'являються синці під очима, шкіра пересихає, лущиться або з'являються висипання.

Gazeta.ua зібрала кілька порад, як можна відновити здоров'я шкіри.

Відпочинок

Якщо провели кілька безсонних ночей, то повернути шкірі сяйво не допоможе навіть дорога доглядова косметика. Насамперед необхідно виспатися. Налагодьте режим, намагайтеся лягти спати й прокидатися в один і той же час щодня.

Зволоження

Якщо останнім часом вживали багато кави й алкоголю, то буде побічний ефект – зневоднення організму. Шкіра та волосся через це матимуть гірший вигляд. Пийте більше чистої води, добре завжди тримати поруч хоч маленьку пляшку. Можна додавати до неї лимон, огірок або лайм з чорницею.

Раціон

Щоранку протягом тижня випивайте склянку теплої води з лимоном. Це допоможе вигнати з організму токсини. Додайте в раціон якомога більше свіжих овочів і зелені, які багаті білками й "хорошими" жирами. Уникайте солодкої, жирної, солоної, смаженої їжі, щоб не навантажувати організм зайвими калоріями. Ранкову каву замініть на трав'яний чай. Перекусити краще фруктами або горішками. З таким раціоном через тиждень ваше самопочуття значно покращиться і ви помітите, що шкіра теж стала красивою і пружною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позбутися похмілля допоможуть яйця ‒ корисні поради до свят

Догляд

Пришвидшити процес відновлення краси шкіри допоможуть різноманітні маски. Маємо кілька хороших варіантів.

1. Збийте в блендері один огірок, додайте трохи йогурту. У вас вийде одна з найпростіших масок для відновлення обличчя. Її можна робити весь рік.

2. Збийте в блендері один великий огірок, додайте трохи води, подріблених листочків м'яти й прокип'ятіть. Отриману масу нанесіть на обличчя на 15 хв. і змийте теплою водою. Допоможе позбутися чорних цяток.

3. Візьміть по дві столові ложки тертого сирого буряку і кефіру. Нанесіть суміш на обличчя, через 10 хв. змите теплою водою.

4. Змішайте по столовій ложці тертого банана й вівсяних пластівців, додайте чайну ложку сметани. Нанесіть на обличчя товстим шаром на 10 хв.

У сезон холодів імунітет людини працює особливо напружено, іноді даючи збій.

І тоді нас долають застуди, грип, коронавірус, ангіни, бронхіти та інші неприємності. Тому питання, як підвищити імунітет, взимку набуває особливої актуальності.

Організму необхідні всі вітаміни та мікроелементи, але серед них є особливо важливі саме для роботи імунної системи. Gazeta.ua розібралася, що це за нутрієнти і як зміцнити імунітет за допомогою вітамінів.

Зараз ви читаєте новину «Як відновити шкіру обличчя після тривалих свят: дієві поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути