середа, 20 червня 2018 14:42

Як вберегти дітей у спеку - Супрун дала нові поради

Як вберегти дітей у спеку - Супрун дала нові поради
У спеку діти перегріваються та зневоднюються набагато швидше, ніж дорослі. Фото: obozrevatel

За спекотної погоди батьки мають забути правило "одягати на дитину на шар більше, ніж на себе". Бо малюки швидко перегріваються та зневоднюються. Зайві речі завдадуть лише шкоди.

Шкарпетки і додаткові кофтинки "щоб не продуло" - це ризик, написала у Facebook Уляна Супрун, виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я.

"Обмін речовин у малюків та дітей проходить інтенсивніше. При цьому виробляється велика кількість тепла, від якого дитячому організму потрібно позбавлятись. У спеку цей процес проходить важче, тому діти набагато швидше перегріваються та зневоднюються", - зазначила Супрун.

Порадила обирати одяг із натуральних тканин - бавовни, льону. Також - не забувати про достатню кількість води, уникати прямих променів сонця та носити головні убори, які б закривали і шию, і плечі дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медична реформа: Супрун розповіла, що зміниться для українців з 1 липня

За словами Уляни Супрун, у спеку однією з небезпек для дитини є автівка. На сонці повітря в автомобілі всього за годину може нагрітися до +70℃ . Дитині, яка за таких умов лишиться в зачиненому авто, тієї ж години достатньо, щоб постраждати від теплового удару. Більше того, у випадку сильного перегрівання їй може загрожувати смерть.

Зараз ви читаєте новину «Як вберегти дітей у спеку - Супрун дала нові поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути