Ексклюзиви
середа, 06 червня 2018 13:45

Медична реформа: Супрун розповіла, що зміниться для українців з 1 липня

Медична реформа: Супрун розповіла, що зміниться для українців з 1 липня
З липня лікарі почнуть працювати за новими правилами. Фото: Уніан

1 липня 149 медичних установ почнуть співпрацю з Національною службою здоров'я України, заявила виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Про це написала у Facebook.

У першу хвилю увійшли всі медустанови Києва, кількох обласних центрів - Вінниця, Полтава і Черкаси і великі міста Кривий Ріг і Кременчук.

"З 1 липня вони почнуть працювати за новими правилами. Вперше сімейні лікарі, терапевти і педіатри мають чіткий перелік послуг, які вони повинні надавати, а держава оплачуватиме ці послуги відповідно до встановлених тарифів і коригуючого коефіцієнту", - пояснила Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не можна чекати: Супрун розвінчала міфи про лікування інсульту

Договори між установами і НСЗУ уклали до 5 червня. А вже з липня вони одержуватимуть фінансування за новою схемою. Ці медзаклади першими отримають гроші за кількість прийнятих пацієнтів.

"На 149 закладів, із якими сьогодні укладені договори на друге півріччя виділять майже 1,5 мільярда гривень. Інші установи охорони здоров'я, як і раніше, надалі фінансуватимуть через механізм субвенції", - розповіла Супрун.

Суми займають останнє місце серед міст із населенням більш як 100 тис. осіб у процесі підписання декларацій пацієнтів із лікарями. Затягування цього процесу матиме негативні наслідки, переконана виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Медична реформа: Супрун розповіла, що зміниться для українців з 1 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути