пʼятниця, 01 вересня 2017 15:43

Як прискорити метаболізм для схуднення

Як прискорити метаболізм для схуднення
Для схуднення їсти треба 5-6 разів на день невеликими порціями Фото: Tochka.net

Від швидкості обміну речовин залежить швидкысть спалювання в організмі калорій. На це також впливає комплекція тіла, стать, вік, травлення та фізична активність.

Так як вплинути на вік, стать і генетику неможливо, є ще кілька способів, щоб прискорити обмін речовин.

Як прискорити метаболізм для схуднення:

Їжте достатню кількість білка

Білки необхідні для утворення гормонів і ферментів, які розганяють обмінні процеси. Також при розщепленні білка організму доводиться витратити зайві 150-200 ккал. Найкраще підходять білкові продукти, які мають волокнисту структуру, тобто м'ясо індички, баранина, яловичина.

Рахуйте калорії

Багато хто думає, що чим більше зменшити раціон, тим швидше зникнуть зайві кілограми. Раціон з мінімальною калорійністю (близько 500-800 ккал) значною мірою знижує швидкість обмінних процесів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-3 швидких дієт, які зменшують вагу за кілька днів

Їжте частіше

А точніше - 5-6 разів на день невеликими порціями. Щоразу, коли ви їстимете, обмін речовин прискорюватиметься. Таке харчування підтримає швидкість метаболізму на високому рівні цілий день.

Якісний сон

Завдяки йому люди втрачають вагу швидше, тоді як при дефіциті сну (якщо спати по 3-4 год.) набирають кілограми. Під час сну виробляється гормони, які беруть участь у розщепленні жиру.

Тренуйтеся правильно

Будь-яке фізичне навантаження прискорює обмін речовин. Навіть якщо ви просто пройдетеся по кімнаті під час розмови по телефону, ви спалите більше калорій, ніж якщо зробите це сидячи.

Починати слід з інтервальних тренувань. Це коли чергуються інтенсивні навантаження зі спокійнішими. Людям з великою вагою досить складно займатися в такому режимі, тому підійде ходьба. Спробуйте гуляти хоча б по 30-40 хвилин, кожні 5 хвилин змінюючи темп – з повільного на середній, потім на швидкий.

Зараз ви читаєте новину «Як прискорити метаболізм для схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути