Ексклюзиви
пʼятниця, 30 червня 2017 16:35

Як правильно мити свіжі фрукти

Як правильно мити свіжі фрукти
Небезпека свіжіх фруктів: як правильно їх мити

Не дивлячись на вміст вітамінів, свіжі фрукти та овочі можуть нашкодити. Справа у недотриманні правил їх чистки. Як насправді потрібно чистити продукти перед споживанням розповів Борис Скачко, столичний дієтолог.

"Сиру рослинну клітковину не може витримати навіть дубовий шлунок. Фрукти та овочі треба добре мити. А то часто роблять це для годиться, а потім пісок скрипить під зубами. Оте відмочування в холодній воді, як багато хто робить, — даремна робота.

Бактерії важко змити, вони прилипають до поверхні. Тварини краще захищені, у слині мають фермент, який вбиває мікроорганізми. А людина їжу тільки слюнявить і заносить інфекцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів для очищення організму, які є вдома в кожного

Дітям можна давати яблука та моркву з 3–4 місяців. Полуниці, черешні, персики й інші сезонні фрукти — з трирічного віку. Головне — провести термічну обробку.

Зелень треба витримати в гарячій страві хоча б кілька хвилин. Червоні ягоди та виноград промивайте гарячою водою під краном у друшляку. А от овочі, навпаки, треба мити в мисці. Спочатку занурити в холодну воду, дати постояти пару хвилин, щоб змити землю. Потім залити гарячою водою і почистити щіткою", - радить лікар.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно мити свіжі фрукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути