Ексклюзиви
неділя, 09 травня 2021 10:45

Як підбадьоритися: 6 способів впоратися з сонливістю

  Масаж голови допоможе поліпшити кровотік і підвищити бадьорість
Масаж голови допоможе поліпшити кровотік і підвищити бадьорість

Втома вранці або сонливість в денний час може відчути кожен. Найбільш очевидний спосіб уникнути цього-більше спати. Однак існують і інші способи впоратися з проблемою, впевнені фахівці.

Вода

Іноді зневоднення може викликати втому, тому стакан води з ранку допомагає прокинутися. Крім того, це відновить водний баланс і підвищить концентрацію уваги. При цьому на каву краще не покладатися і не пити його у вечірній час. Напій дійсно підвищує рівень енергії, але може порушити сон і погіршити його якість.

Ранкова рутина

Експерти радять дотримуватися одного і того ж ранкового розпорядку і вставати кожен день в один і той же час. До ранкової рутини можна віднести холодний душ з ранку, готування сніданку, медитацію.

Фізична активність

Вправи допомагають поліпшити кровотік і прискорити серцебиття, що, в свою чергу, надає бадьорості. Якщо з ранку немає часу на повноцінне тренування, можна обмежитися розминкою, пише Express.

Правильний сніданок

Правильний сніданок також допоможе підбадьоритися. Відзначається, що перший прийом їжі повинен містити багато білків і вуглеводів, а також включати фрукти або овочі.

Рута

Перцева м'ята має підбадьорливі властивості, покращує пам'ять, підвищує увагу, тому її можна використовувати при втомі. Наприклад, можна жувати гумку з перцевою м'ятою або випити м'ятний чай, а також понюхати масло з перцевою м'ятою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розрахували скільки кроків треба проходити в день

Масаж

Ще один спосіб – масаж голови. Це допоможе поліпшити кровотік і підвищити бадьорість.

Багато з нас починають свій день з чашки кави чи чаю. Кофеїн – це така ж частина нашого щоденного розпорядку дня, як чищення зубів або вдягання.

Можливо, ви звикли пити каву в другій половині дня, або ж полюбляєте пити солодкі газовані напої на вечерю. І, можливо, як результат, ви лежите в ліжку і не можете заснути намагаючись зрозуміти, що пішло не так і де поділась сонливість.

Дослідники епідеміології та харчування з Національного університету Сингапуру провели дослідження та пояснили, коли і як з розумом вживати кофеїн, що вважається занадто великою дозою і що слід знати про те, чому він впливає на кожного з нас по-різному.

Якщо у вас тремор, ви раптово почуваєтесь знервованим або частота ваших серцевих скорочень змінюється, цілком може бути, що ви п'єте занадто багато кофеїну. Звичайно, це може заважати повноцінно спати.

У такому разі логічно було б спробувати зменшити кількість споживаного кофеїну та не пити каву або чай після обіду. Після цього прослідкуйте, чи покращився ваш нічний сон. Так кожна людина має поекспериментувати з собою – скільки кофеїну пити та коли.

Спосіб життя має величезне значення. Наприклад, люди, які палять, метаболізують кофеїн у печінці приблизно вдвічі швидше. Якщо ви курите, швидше за все, вам можна пити кофеїн і під вечір, і на сон це ніяк не вплине.

Зараз ви читаєте новину «Як підбадьоритися: 6 способів впоратися з сонливістю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути