пʼятниця, 14 квітня 2017 22:30

Як не погладшати за великодні свята: поради дієтолога

Як не погладшати за великодні свята: поради дієтолога
Дієтолог радить позбуватись калорій фізкультурою. Фото: vitalia.pl

Ковбаси, паски та салати з майонезом під час великодніх святкувань можуть додати від двох до п'яти непотрібних кілограмів тим, хто слідкує за фігурою. Якщо вчасно не подумати про міру, позбуватися наслідків прийому їжі з великою кількістю калорій доведеться до кінця літа.

Як пережити великодні свята та не погладшати розповідає дієтолог Юстина Пєчочка з Познані. Про це пише vitalia.pl.

"Не треба переїдати. Краще їсти малими порціями частіше, аніж споживати багато за раз. А перш ніж готувати або їсти страву, варто порахувати, скільки у ній калорій. Якщо спожили більше калорій, ніж потрібно, додайте фізичної активності", - каже дієтолог.

Якщо під час святкового застілля людина з'їла більше, як на 600 ккал, варто додати до розкладу дня годину інтенсивного бігу, більше години їзди на велосипеді, півтори години танців або 2,5 години швидкої ходьби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чверть українців мають зайву вагу

На користь фігурі утримання від їжі, яке мали ті, хто постив. Проте раптове збільшення об'єму раціону може негативно вплинути на роботу шлунково-кишкового тракту, зазначає лікар.

"Дослідження свідчать, що зазвичай проблемою є не так святкове застілля, але поїдання харчів після нього, так зване "виїдання залишків" під час зустрічей з друзями та родичами. Я б радила звернути увагу на харчування перед та після великодньої неділі. А безпосередньо на свято трохи розслабитися і попоїсти", - радить Юстина.

Вберегти тіло від зайвих калорій допоможе використання дієтичних рецептів.

"Великодні страви варто готувати самостійно, або просити про це людину, яка організовує святковий сніданок. Тим паче, куплені з напівфабрикатів продукти як правило смакують гірше за ті, що зроблені вдома", - говорить лікар-дієтолог.

Надлишок жирної їжі, солодощі та спиртні напої можуть перетворити святкову вечерю на муки. Під час тривалого частування, як великоднє, варто пильнувати, щоб шлунок залишився здоровим.

Зараз ви читаєте новину «Як не погладшати за великодні свята: поради дієтолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути