четвер, 06 квітня 2017 13:33

7 способів позбутись алергії на собак
9

Алергія на собак активізується навесні
Фото: dogtales
Алергія на собак активізується навесні
Алергія на собак активізується навесні
Алергія на собак активізується навесні
Алергія на собак активізується навесні

Алергія на домашніх улюбленців особливо гостро проявляється навесні. Коли імунна система людини ослаблюється після зими, а власники псів більше часу гуляють з ними за межами дому. Навіть ті, в кого ніколи не було собаки, починають задумуватись про те, щоб завести собі тварину. Якщо ж у хаті є алергік - дружба людини і собаки стає практично неможливою. Як позбутися алергії на чотирилапих пише buzzfeed.com.

"Я люблю псів, розвішую їхні портрети в себе в хаті, маю навіть календар з собачою мордою. А коли гуляю в парках, не можу відірвати очей від цих прекрасних тварин. Одна лише біда - не можу завести собі. У присутності собак в мене починають червоніти очі, з носа тече, усе тіло чухається і підвищується температура тіла", - розповідає інтернет-блогер Террі Поус.

Визначіть, який вид алергії на собак ви маєте. Організм однієї людини може негативно реагувати та лупу тварини, іншої - на залишки її слини чи сечі. Досить часто алергіки починають хворіти, коли пси линяють. Проте найбільш розповсюджена - негативна реакція на протеїни, що містяться в слині.

Вибирайте малих псів. Дрібні собаки рідше викликають реакції у алергіків, бо у їхній слині менша концентрація протеїнів. Однак абсолютно гіпералергенних псів не існує.

"Різну кількість білків з лупою та протеїнів зі слиною залишають, наприклад, тер'єри та золоті ретривери. Так само, менше проблем буде, якщо оберете пса з короткою шерстю замість волохатого. Це може бути рішенням для тих, хто обирає собаку", - розповідає лікар.

Проконсультуйтеся з ветеринаром про спосіб харчування собаки. "Деякі харчові домішки укріплять шерсть вашого пса, вона буде менше облазити, а шкіра не так лущитися - це зменшить кількість лупи. Відповідно, повітря в хаті буде чистішим", - радить алерголог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кішка покращує самопочуття людям похилого віку

Алергію на пса можна сплутати з іншими чинниками. "Якщо ви помітите, що з очей течуть сльози і починається чхання, коли ви прибираєте ліжко, де спить пес, а не тоді, коли ви гуляєте та бавитесь з ним на відкритому просторі, це може означати, що маєте алергію на кліщів. Якщо у вас алергія на пилок квітів, будете чхати, коли приведете додому пса, який валявся на галявині", - розповідає алерголог Тім Манарді.

Встановіть у хаті фільтри для повітря. Зволожувачі повітря зменшать кількість пилу. Однак важливо, щоб вони не розпилювали ароматичні речовини, які негативно вплинуть на дихальну систему.

Користуйтесь пилососом. Він допоможе зібрати шерсть, яку не вдається змести. Є також пилососи з ефектом вологості - вони збирають краще.

Відмовляйтеся від одягу, який чіпляє шерсть. Важко чистити вельвет та шерсть. Краще від них відмовитись. Добре прибирати шкіряні меблі - якщо їх протирати вологою ганчіркою від шерсті пса не залишиться навіть сліду. І ні в якому разі не впускайте пса до свого ліжка. Алергіку заборонено дихати вночі залишками собачої шерсті.

Зараз ви читаєте новину «7 способів позбутись алергії на собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути