понеділок, 13 листопада 2017 23:25

7 професій, які псують психіку

Кожна професія так чи інакше змінює людей. Одних в хорошу сторону, інших в гіршу. Наводимо невеликий перелік таких професій.

1. Юрист

Цю професію обирають люди дуже недовірливі. Згодом ці якості відштовхують інших людей, коли в особистих відносинах юристи починають шукати якийсь підступ.

Автор: bigpicture.ru
  Професія лікаря псує психіку
Професія лікаря псує психіку

2. Лікар

Це стосується лікарів, які в своїй практиці стикаються зі стражданнями і смертю. Лікар на себе бере дуже велику відповідальність за пацієнтів. Найчастіше байдужість, цинізм і емоційна закритість медиків лише вимушена психологічний захист від стресів, раз у раз виникають від постійного спостереження страждань.

Психологи рекомендують людям з такою професією більше ділитися внутрішніми проблемами і переживаннями з близькими людьми.

3. Бухгалтер

Деякі люди цієї професії настільки вживаються в свій діловий образ, що навіть переносять скрупульозність і "любов" до цифр в особисте життя. У бухгалтерів заведено все робити чітко і правильно, тому що-небудь екстремальне і нове викликає у них страх і дуже насторожує.

4. Військовослужбовець

Як відомо, військовослужбовці - люди найсуворішої дисципліни. Психологи стверджують, що військові з часом набувають такий тип професійної деформації особистості, який вже практично не можливо виправити. Офіцер - це спосіб життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти виявили продукти-антидепресанти

5. Учитель

Люди даної професії нерідко зарозумілі. Легко бути значущим на тлі дитини - особистості, поки ще далекою від розкриття, і деколи зарозумілість вчителя виливається в авторитарність - якщо не по відношенню до шкільних підопічним, то по відношенню до домочадцям.

Вчителям особливо необхідно вміння ставити себе на місце іншої людини, а також культивування скромності і терпимості.

6. Психолог

Багато людей, які вирішили стати психологом, перш за все хочуть розібратися в самих собі, а не в проблемах майбутніх пацієнтів. За фактом, через постійне споглядання чужих відхилень від власних "тарганів" такі люди можуть так і не позбутися.

Завдяки знанню людської натури психологи легко стають маніпуляторами, безсовісно використовують оточуючих в своїх корисливих цілях.

Психологам слід чітко розділити свою професійну й особисте життя, а також навчитися не сприймати людей тільки як матеріал для чергового дослідження.

7. Менеджер з продажу

Продати товар - ціле мистецтво, яке змушує людину лукавити, хитрувати, а часом і просто обманювати.

Ще один недолік працівників даної професії - зайва балакучість і надмірний артистизм, які можуть стати причинами неприродності в повсякденному житті. Таким людям рекомендують частіше абстрагуватися від думок про роботу.

Зараз ви читаєте новину «7 професій, які псують психіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути