Ексклюзиви
субота, 25 березня 2017 01:45

7 порад проти головного болю

7 порад проти головного болю
Голова болить через недосипання. Фото: Xvatit.com

Якщо ви систематично відчуваєте головні болі, варто відмовитися від таблеток. А замість них змінити спосіб життя. Рекомендації публікує журнал mhealth.

Відвідуй регулярні тренування. Половина людей з головними болями після регулярних тренувань позбувалися недуги. Помірне фізичне навантаження регулює роботу серцево-судинної системи, знімають стрес. Під час занять пульс має не перевищувати 150 ударів за хвилину. Якщо немає пульсометра - є простий спосіб перевірити - почати дихати тільки через ніс. Якщо повітря бракує - час зменшувати темп.

Їж листові овочі та горіхи. Вони додадуть магнію організму. А нестача останнього часто спричиняє мігрені. Добова норма становить 400 мг. Шпинат, миндаль, кешью та горіхи містять його вдосталь. Можна приймати вітаміни з магнієм. І через 2 тижні забути про головний біль.

Відмовляйся від кави. Вживай не більше як 225 мл кави на добу. Знижуй споживання повільно - бо різка нестача кофеїну також може зіпсувати самопочуття

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 речей, які переведуть тіло на весняний режим

Більше спи. Через нестачу сну мозок може вдень почати різко реагувати на світло та гучні звуки. Режим має бути навіть у вихідні, і спати не менше семи годин - має стати нормою.

Медитуй. 10 хвилин перебування у тиші знімає стрес.

Укріпи шию. Людина, яка сидить за монітором, перевантажує хребет, зжимає нерви, які йдуть до мозку. Роби вправи, які укріплюють м'язи плечей та шиї.

Пий більше води. Втрата рідини в організмі є розповсюдженою причиною мігреней. Тоді згущується кров, ускладнюється її постачання до мозку. Пий воду в залежності від маси тіла.

Зараз ви читаєте новину «7 порад проти головного болю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути