Йогурт корисний для кісток, зубів і системи травлення. Його використовують навіть в косметології. Проте цей перелік цінних властивостей йогурту — неповний.
Найбільш цікаві факти про кисломолочний продукт навів портал "Goodhouse".
1. Щоденна порція йогурту зменшує ризик захворювання на цукровий діабет другого типу на 18%.
2. 4 порції на тиждень зменшують ризик переломів стегнової кістки у людей віком від 55 років.
3. 250 грам йогурту на день зменшує ризик виникнення проблем із щитовидкою (а саме вторинного гіперпаратиреозу) та руйнування кісткової тканини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молочні продукти знову подорожчають
4. Натуральний йогурт з фітостеринами позитивно впливає на стан судин і вагу людини. Рослинні речовини, що містяться у такій їжі, не дозволяють холестерину відкладатися на стінках судин. Вони природнім шляхом виводять шкідливу сполуку з організму.
5. Вітамін В12 в достатній кількості забезпечує правильний обмін речовин та нормальну роботу нервової системи. У йогурті — найбільший запас В12.
6. Кальцій з йогурту краще засвоюється, ніж з молока. Тому часте його споживання гарантує менше схильності до остеопорозу, атеросклерозу, артриту, інфаркту.
7. Назва "йогурт" утворилася від турецького слова "yogurur". В перекладі означає "довге життя".
Найбільше йогурту споживають у Фінляндії. Кожна людина за рік з'їдає в середньому 35 кг цього продукту.
Коментарі